Medicul Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca: ”E singura soluţie să ne protejăm”

  • Medicul Virgil Musta recomandă purtarea măştii în spaţiile deschise, în zonele alomerate.
  • Virgil Musta: ”Masca este singura soluţie ca să ne protejăm”.
334 afișări
Imaginea articolului Medicul Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca: ”E singura soluţie să ne protejăm”

Medicul Virgil Musca spune că trebuie să purtăm mască de protecţie în spaţiul deschis, atunci când ne întâlnim cu cineva sau când mergem într-o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să tuşească: „Este singura soluţie să ne protejăm”.

„În spaţiul deschis, dacă ne aflăm singuri nu trebuie să purtăm mască, dar acolo unde ne întâlnim să stăm la poveşti cu cineva sau e o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să-ţi tuşească în faţă, acolo trebuie purtată mască. Este singura soluţie de a ne proteja”, a spus, joi, la Digi24 dr. Virgil Musta.

El a prezentat şi situaţia Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie V. Babeş din Timişoara.

„Este un moment dificil, pentru că vor veni în continuare un număr mare de pacienţi, nu vom mai avea unde să direcţionăm. Este vorba săptămâna viitoare să primim ca şi Departament extern, secţie externă, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară unde vom mai primi 40 de paturi cu oxigen. Spitalul Judeţean, care e spital suport, va deschide o secţie roşie pentru pacienţii COVID. Dar ritmul în care creşte numărul de cazuri şi numărul sever de pacienţi vom avea o dificultate foarte rapid dacă aceste măsuri nu vor fi eficiente şi dacă lumea nu înţelege că nu mai putem să ne jucăm şi că e necesar să respectăm regulile de bază”, afirmă Musta.

Virgil Musta mai spune că este binevenită decizia ca pacienţii asimptomatici să rămână la domiciliu şi să fie monitorizaţi de medicii de familie.

„Medicii de familie vor primi setul de întrebări pe care să le pună zilnic pacienţilor şi în funcţie de răspunsuri şi de criteriile de severitate vor îndruma pacienţii spre clinicile de boli infecţioase dacă prezintă forme de agravare a bolii. Ceilalţi, care prezintă astfel de semne, sunt îndrumaţi să fie evaluaţi în spitale. În funcţie de aceste evaluări, noi decidem dacă să rămână la domiciliu sau dacă e imperios necesar să fie internaţi. Pentru pacienţii care necesită oxigen va fi o problemă, pentru că din păcate locurile sunt limitate,” a adăugat medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici