Mesajul lui Vlad Voiculescu, la un an de la depistarea primului caz de COVID-19 în România. „Un an de restricţii, teamă şi incertitudine”

  • Vlad Voiculescu a publicat un mesaj pe Facebook, la un an de la descoperirea primului caz de Covid-19 în România.
  • „Am trecut împreună printr-un an de restricţii, teamă şi incertitudine. Dar şi un an de solidaritate”, spune ministrul Sănătăţii.
558 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Vlad Voiculescu, la un an de la depistarea primului caz de COVID-19 în România. „Un an de restricţii, teamă şi incertitudine”

„Astăzi (vineri-n.r.) se împlineşte un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu ştiam atunci ce va urma să se întâmple şi nici cum pandemia ne va schimba viaţa. O provocare uriaşă care ne-a afectat pe noi toţi. Om cu om. Am trecut împreună printr-un an de restricţii, teamă şi incertitudine. Dar şi un an de solidaritate. Am învăţat să ne protejăm unii pe alţii, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi şi să îi apreciem mai mult pe cei din linia întâi care au luptat neîncetat pentru a salva vieţi. Sprijinul impresionant pe care comunităţile l-au oferit spitalelor atunci când nu existau suficiente materiale de protecţie a oferit o gură de aer salvatorilor şi ne-a arătat încă odată că dacă suntem uniţi, trecem mai uşor peste obstacole”, a scris vineri seara pe Facebook ministrul Sănătăţii.

Acesta a vorbit despre curajul de care au dat dovadă angajaţii din sistemul medical.

„Mesajul meu este unul de recunoştinţă pentru întregul personal din sistemul medical. Oamenii care şi-au riscat propria sănătate ca să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi. Sute de medici s-au oferit voluntar să îngrijească pacienţii cu COVID-19, chiar înainte de a fi întrebaţi. Având în faţă o provocare enormă, au răspuns cu curaj, hotărâre şi profesionalism exemplar. Ei merită cu adevărat aprecierea şi sprijinul nostru! Mulţumesc, în acelaşi timp, fiecărui cetăţean, ONG sau companie care a ales calea implicării. Fiecărui om care a ales să-şi rupă o bucată din timp pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Vecini, bunici, părinţi, prieteni sau străini. Oameni care au ales să facă puţin mai mult, care au ales să facă bine”, a mai scris Vlad Voiculescu pe reţeaua de socializare.

El susţine că românii trebuie să continue să fie precauţi zi de zi până când vor reveni la viaţa pe care o aveau înainte. „Vom reuşi acest lucru prin vaccinare. Vaccinarea este şansa noastră pentru oprirea pandemiei şi întoarcerea la normalitate, iar pentru asta e nevoie de fiecare dintre noi”, a încheiat ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici