Un an de la prima infecţie cu SARS-CoV-2 în România. Tânărul a luat virusul de la un italian şi, după câteva luni, s-a reinfectat

  • Pe 26 februarie 2020 s-a descoperit primul caz confirmat cu coronavirus.
  • Tânărul a luat virusul de la un italian din Rimini şi după câteva luni s-a reinfectat.
  • Într-un an de pandemie au fost confirmate 791.971 de cazuri.
2356 afișări
Imaginea articolului Un an de la prima infecţie cu SARS-CoV-2 în România. Tânărul a luat virusul de la un italian şi, după câteva luni, s-a reinfectat
În urmă cu un an, pe 26 februarie 2020, se anunţa primul caz de infecţie cu SARS-CoV-2 în România.  
 
Este vorba de Sergiu, un tânăr de 26 de ani din Târgu Jiu.  El a fost primul român care a experimentat boala pe care ceva mai târziu, aveam să o trăim cu toţii, sau majoritatea dintre noi.
 
Sergiu a luat virusul după ce a intrat în contact cu un bărbat din Italia, confirmat deja cu boala. Românul nu avea simptome, a descoperit infecţia după ce s-a testat. 
 
A fost omul care, fără să vrea, a adus necunoscutul şi a pus în alertă toată România. 
 
”Avem primul caz de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României,” anunţa Victor Costache, ministrul Sănătăţii de atunci. 
 
Imediat după această  veste, tânărul a fost transportat cu izoleta de la domiciliu la Institutul Matei Balş.  Acolo a rămas internat până s-a vindecat.
 
”Pacientul este într-o stare bună în acest moment şi nu este simptomatic, conform informaţiilor pe care le avem, adică nu prezintă febră, nu prezintă tuse, nu prezintă alte simptome,” preciza, în urmă cu un an, Raed Arafat.
 
 A fost un caz fericit, nu a avut simptome şi nici o formă gravă a virusului.  Câteva luni mai târziu, Sergiu s-a reinfectat, dar a trecut cu bine şi peste a doua încercare.
 
”Am reuşit performanţa sa fiu infectat şi a doua oară cu Covid-19 . Şi acum e la fel ca prima data. Eu şi virusul începem sa ne împrietenim,” declara Sergiu atunci.
 
Data de 26 februarie 2020, a fost un început pentru toată lumea, dar mai ales pentru medici. De atunci au urmat momente cumplite, cu oameni dragi în lupta cu virusul, oameni care şi-au pierdut vieţile, dar şi persoane care au trecut cu bine peste noul coronavirus.
 
Din cauza epidemiei, România a trecut prin stări de urgenţă, restricţii şi reguli. Am fost privaţi de multe lucruri normale, cu care eram obişnuiţi.  Ne-am distanţat de cei dragi şi ne-am înstrăinat de locaţiile preferate. 
 
Acum suntem mai relaxaţi, ne-am obinuit cu situaţia, dar am continuat să mergem mai departe cu un singur gând întipărit în minte. O să fie bine!
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici