Mort la o zi după ce a fost prins încălcând restricţiile anti-COVID. Familia victimei şi primarul acuză poliţia de „tortură”

  • Un bărbat din Filipine, prins de poliţişti când încălca restricţiile de circulaţie anti-COVID-19, a fost pedepsit cu exerciţii fizice.
  • A doua zi, Darren Manaog Penaredondo s-a prăbuşit şi, în doar câteva ore, a murit.
  • Rudele victimei susţin că oamenii legii l-au obligat pe bărbat să execute 300 de genuflexiuni.
7643 afișări
Imaginea articolului Mort la o zi după ce a fost prins încălcând restricţiile anti-COVID. Familia victimei şi primarul acuză poliţia de „tortură”

Sursă FOTO: Profimedia

Darren Manaog Penaredondo ar fi fost oprit de ofiţeri joi, în timp ce cumpăra apă după ora 18:00, relatează BBC. A doua zi, bărbatul a murit în urma pedepsei aplicate, potrivit acuzaţiilor lansate de familie. Incidentul a avut loc în provincia Cavite, pe insula filipineză Luzon, care se află în prezent sub restricţii dure de circulaţie pentru a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2.
 
Moartea bărbatului a fost anunţată public pe Facebook de către o rudă. În postare, Adrian Lucena susţine că Penaredondo şi alţi filipinezi prinşi pe stradă în intervalul în care circulaţia nu este permisă au fost obligaţi să facă, sincron, 100 de genuflexiuni. În plus, dacă aceştia nu reuşeau să menţină ritmul, setul de exerciţii trebuia repetat, povesteşte ruda victimei. Astfel, s-ar fi ajuns la un total de aproximativ 300 de genuflexiuni.
 
Marlo Solero, şeful poliţiei din oraşul Trias, a declarat pentru presa locală că nu sunt prevăzute pedepse fizice pentru cei prinşi încălcând restricţiile epidemice. Acesta a adăugat că, în cazul în care acuzaţiile familiei celui decedat se dovedesc adevărate, poliţiştii cu pricina vor fi traşi la răspundere.
 
Penaredondo s-ar fi întors acasă vineri dimineaţă, la ora 06:00, relatează fratele său într-o transmisiune live. Bărbatul se plângea de dureri acute şi se deplasa cu dificultate. „Toată ziua s-a chinuit să meargă, abia se târa. Dar nu l-am luat în serios, credeam că e o durere trecătoare”, îşi aminteşte Reichelyn Balce.
 
Apoi, bărbatul s-a prăbuşit fără suflu. În ciuda încercărilor vecinilor de a-l resuscita, Penaredondo a murit în scurt timp.
 
Primarul oraşului a solicitat efectuarea unor investigaţii amănunţite. Acesta descrie întregul incident drept formă de „tortură”.
 
Nu este primul caz de încălcare a drepturilor omului semnalat în Filipine. Au fost reclamate numeroase abuzuri, între care şi lipsirea de libertate. Mai mulţi oameni ar fi fost închişi în cuşti de animale, iar alţii ar fi fost obligaţi să stea în soare perioade lungi de timp.
 
Preşedintele Rodrigo Duterte i-a avertizat pe cetăţeni să nu sfideze regulile anti-COVID-19, mai scrie BBC. „Nu voi ezita. Ordinele mele se adresează atât poliţiei, cât şi militarilor sau oficialilor. Dacă apar probleme sau cazuri de violenţă şi vieţile voastre sunt în pericol, puteţi să-i împuşcaţi mortal”, a declarat el joi, în cadrul unui discurs televizat.

Sursă FOTO: Twitter

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici