O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge, luni, în România. Cum vor fi împărţite dozele de vaccin pe regiuni

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară, au anunţat reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea (CNCAV).

2075 afișări
Imaginea articolului O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge, luni, în România. Cum vor fi împărţite dozele de vaccin pe regiuni

O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge, luni, în România

Noua tranşă de vaccin produs de compania Pfizer/BioNTech însumează 511.290 de doze, care vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite la:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 146.250 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 64.350 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 74.880 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 54.990 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 50.310 de doze.

Până la acest moment, România a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici