O singură doză de vaccin face minuni. Persoanele infectate au mai puţine şanse să transmită virusul, după vaccinare

  • Prima doză de Pfizer sau AstraZeneca reduce cu 50% transmiterea virusului în familie.
  • Familiile sunt considerate locuri cu risc mare de infectare cu SARS-CoV-2.
  • Protecţia apare la două săptămâni după administrarea primei doze de vaccin.
4088 afișări
Imaginea articolului O singură doză de vaccin face minuni. Persoanele infectate au mai puţine şanse să transmită virusul, după vaccinare

O singură doză de vaccin face minuni. Persoanele infectate au mai puţine şanse să transmită virusul, după vaccinare

Rapelul este important, în cazul vaccinurilor anti-COVID-19, cu toate acestea, şi o singură doză poate proteja.
 
Un studiu al agenţiei britanice de sănătate publică a descoperit că o doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca reduce la jumătate transmiterea coronavirusului în familie.
 
Familiile sunt considerate locuri cu risc ridicat în ceea ce priveşte transmiterea, mai ales că ştim că în spaţiile închise virusul se transmite mai rapid. Acest studiu a urmărit 57.000 de persoane din 24.000 de familii în care o persoană vaccinată a fost testată pozitiv. Aceste date au fost comparate cu un milion de contacte de persoane nevaccinate.
 
Protecţia apare în jurul celei de-a paisprezecea zi după vaccinare, indiferent de vârsta persoanei vaccinate sau a membrilor familiei. Persoanele infectate cu virusul la trei săptămâni după administrarea unei doze de vaccin sunt cu 38% până la 49% mai puţin susceptibile să transmită virusul membrilor familiei lor decât cele care nu au fost vaccinate.
 
Această protecţie este în plus faţă de riscul redus ca o persoană vaccinată să dezvolte o variantă simptomatică, care este cu aproximativ 60% până la 65% mai mic, la patru săptămâni după prima doză cu oricare dintre vaccinuri. Ambele doze de vaccin anti-COVID-19 conferă un nivel şi mai ridicat de protecţie împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, potrivit CNBC.
 
Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, a numit concluziile studiului drept „veşti grozave”. „Ştim deja că vaccinurile salvează vieţi şi acest studiu reflectă cele mai cuprinzătoare date din lumea reală care arată că au redus şi transmiterea acestui virus mortal”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici