Oficial britanic: Restaurantele, barurile şi cinematografele ar putea bloca accesul celor care nu pot aduce dovada vaccinării împotriva COVID-19

  • Oamenii care refuză să facă vaccinul împotriva COVID-19 ar putea avea viaţa normală restrânsă, deoarece restaurantele, barurile, cinematografele şi bazele sportive ar putea bloca intrarea celor care nu pot aduce dovada inoculării, a declarat luni noul ministru britanic al Vaccinurilor.
  • Mai multe vaccinuri majore COVID-19 au fost anunţate în ultimele săptămâni, ridicând speranţa că lumea ar putea reveni în curând la grad apropriat de normalitate după ce coronavirusul a ucis 1,46 milioane de oameni şi a lovit puternic economia globală, relatează agenţia Reuters.
2043 afișări
Imaginea articolului Oficial britanic: Restaurantele, barurile şi cinematografele ar putea bloca accesul celor care nu pot aduce dovada vaccinării împotriva COVID-19

Oficial britanic: Restaurantele, barurile şi cinematografele ar putea bloca accesul celor care nu pot aduce dovada vaccinării împotriva COVID-19

Ministrul britanic responsabil cu lansarea vaccinului, Nadhim Zahawi, a declarat că vaccinarea ar trebui să fie voluntară, dar că Google, Facebook şi Twitter ar trebui să facă mai mult pentru a verifica punctele de vedere opuse vaccinurilor.
 
Întrebat de BBC dacă ar putea exista un paşaport de imunitate, Zahawi a spus că faptul că o personă a făacut vaccinul împotiva COVID-19 ar putea fi inclus într-o aplicaţie telefonică care ar informa medicii locali despre statutul persoanei.
 
„Dar, de asemenea, cred că este probabil că restaurantele, barurile şi cinematografele şi alte locuri, sporturi, vor folosi, de asemenea, acel sistem”, a spus Zahawi pentru BBC.
 
Autorităţile sanitare din multe ţări au devenit din ce în ce mai preocupate în ultimii ani de creşterea numărului de grupurilor anti-vaccin, care sunt active în special pe reţelele de socializare. Astfel politicenii cer giganţilor din domeniul Tech să facă mai mult pentru a verifica punctele de vedere opuse vaccinurilor.
 
Zahawi a refuzat să acorde orice dată pentru lansarea vaccinului, deoarece niciunul nu a fost încă aprobat pentru uz public.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici