Pacienţi trataţi în ambulanţă. Şeful SAJ Timiş trimite ambulanţele în sprijinul pacienţilor din UPU

  • SAJ Timiş are 650 de tuburi de oxigen, care abia ajung de la o zi la alta.
  • După 18 zile de carantină, rata de infectare a în Timişoara a crescut de la 7,46 la 8,43.
  • Ambulanţele din Timiş transportă zilnic, 700-800 de pacienţi.
697 afișări
Imaginea articolului Pacienţi trataţi în ambulanţă. Şeful SAJ Timiş trimite ambulanţele în sprijinul pacienţilor din UPU

Pacienţi trataţi în ambulanţă. Şeful SAJ Timiş trimite ambulanţele în sprijinul pacienţilor din UPU

Numărul mare de infectări cu coronavirus a dat peste cap spitalele, iar pacienţii non-COVID au tot aşteptat vremuri mai bune.

Acum, iau cu asalt secţiile UPU şi, până să îi vadă un medic, trec zeci de minute. Aglomeraţia nu este însă singurul motiv.

„Există, de exemplu, o ditanţare mai mare în timp, în momentul în care vrei să faci investigaţii radiologice. Pentru că, după fiecare pacient, se nebolizează, se şterge. Nu mai e ca în 2019, când puteai să trimiţi pacient după pacient. Am avut şi situaţii în care pacienţii au aşteptat chiar şi o oră, o oră şi jumătate”, a spus Mihai Grecu, şef UPU – Spitalul Judeţean Timişoara.

Excepţie fac pacienţii în stare gravă, ei au prioritate, dar dacă au COVID-19, situaţia se complică şi pentru ei. Stau ore în şir în ambulanţă, până se eliberează un pat la ATI. 

Marius a avut un astfel de caz, în urmă cu două zile. A dus un bolnav dependent de oxigen, la Spitalul Victor Babeş, dar toate locurile erau ocupate.

„Au sunat la stadionul CFR, au sunat la Policlinica CFR, au sunat la Cinica de Recuperare Ascar, nu au găsit locuri. Am mai stat, au venit prima oară după 40 de minute, mi-au spus să vadă ce mai fac, au mai venit la o oră şi ceva şi mi-au spus să mergem la Lugoj”, a spus Marius Cioclu, ambulanţier.

Şi uite-aşa, ambulanţele se transformă în săli de aşteptare şi tratament, iar buteliile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru. 

Înainte de pandemie, erau încărcate o dată la 4-5 zile. Acum, sunt umplute şi de două ori pe zi. Mai ales că ambulanţele sunt chemate şi în ajutor la UPU.

„La Spitalul Municipal, o dată, când s-a rămas acolo, fără oxigen şi a fost chemată ambulanţa, pentru a substitui această lipsă de oxigen. Am şi suplimentat cu 45-50 de tuburi, rezervele noastre. Dispunem de 650 de tuburi, în prezent şi eram pregătiţi să deplasăm ambulanţe, să facem schimburile de oxigen, în curţile spitalelor. S-au făcut resuscitări şi în curtea spitalului”a declarat Iancu Leonica, şef SAJ Timiş.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici