Persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze nu transmit aproape niciodată virusul SARS-CoV-2 - STUDIU

  • Directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky, a declarat că datele studiului sugerează că persoanele complet vaccinate nu sunt purtătoarele virusului SARS-CoV-2.
  • Luni, CDC a lansat un studiu realizat pe 4.000 de angajaţi din prima linie, care a arătat că vaccinurile cu ARNm, Pfizer şi Moderna, au o eficienţă de 90% în prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, iar cei vaccinaţi sunt protejaţi şi îi protejează şi pe cei din jur de virus.
6577 afișări
Imaginea articolului Persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze nu transmit aproape niciodată virusul SARS-CoV-2 - STUDIU

Persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze nu transmit aproape niciodată virusul - STUDIU

Directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, promovează noi date care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu poartă şi nu transmit aproape niciodată virusul SARS-CoV-2, potrivit Business Insider.
 
În timpul unui interviu, Walensky a spus: „Datele noastre de la CDC sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar acest lucru nu este dovedit doar în studiile clinice, ci şi în date din lumea reală”.
 
Walensky se referă la un nou studiu CDC realizat cu aproape 4.000 de angajaţi din prima linie, unii vaccinaţi şi alţii nu, care s-au testat săptămânal pentru infecţii cu SARS-CoV-2, între decembrie şi martie.
 
Printre persoanele complet vaccinate din studiu, au fost detectate doar trei cazuri de COVID-19. La polul opus, în cazul participanţilor nevaccinaţi la studiu au fost înregistrate 161 de cazuri de COVID-19.
 
Cu alte cuvinte, vaccinarea cu ambele doze de Pfizer sau Moderna şi imunizarea în cele două săptămâni după vaccin aproape că au redus la zero toate infecţiile detectabile, indiferent dacă persoanele erau asimptomatice sau nu.
 
CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile anti-COVID-19 de la Pfizer şi Moderna sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecţiilor cu SARS-CoV-2 în lumea reală, chiar şi în cazul asimptomatic.
 
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe date pentru a spune acest lucru definitiv, motiv pentru care cercetătorii recrutează în prezent mii de studenţi din întreaga ţară pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici