Peste 200 de persoane din Suceava au fost programate la aceeaşi oră pentru vaccinare. Marius Grămadă: ”A fost o problemă informatică”

  • Aproape 200 de cadre medicale din Suceava au fost programate ieri pentru rapel la ora 8
  • Astăzi 135 s-au prezentat toţi la aceeaşi oră
  • Programările iniţiale au fost pe liste, iar cele pentru rapel au fost generate la o singură oră
  • Situaţia va continua până pe 29 ianuarie, spune Marius Grămadă
416 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane din Suceava au fost programate la aceeaşi oră pentru vaccinare. Marius Grămadă: ”A fost o problemă informatică”

Platforma a fost dată peste cap de liste. În prima săptămână a campaniei de vaccinare de la noi din ţară, cadrele medicale s-au programat şi pe liste, nu doar prin platformă.

A venit rândul rapelului, iar platforma le-a generat programarea la aceeaşi oră tuturor: ora 8. S-a întâmplat şi se va întâmpla până pe 29 ianuarie, la Suceava.

Marius Grămadă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava spune că ieri dimineaţă aproape 200 de persoane au venit să îşi facă rapelul, la ora 8, iar astăzi 135, pe lângă cei programaţi pentru prima doză.

Marius Grămadă, coordonatorul centrului de vaccinare, Spitalul Judeţean Suceava: Programările respective s-au făcut ca urmare a vaccinării din prima săptămână. Este vorba de rapelul la persoanele care au fost vaccinate în primele zile, în faza zero. Ştiţi că în faza zero registrul de programări nu a funcţionat, programările s-au făcut pe bază de liste, de telefoane şi nu printr-un program informatic. În momentul când ei au fost introduşi în registru ca fiind prima doză, automat registrul i-a dus în altă zi, peste trei săptămâni, la o singură oră. A fost o problemă informatică. Am mobilizat personal suplimentar şi am reuşit să-i vaccinăm. Ţinând cont că ei erau la a doua doză, cunoşteau deja procedurile, a mers mai uşor, nu s-a repetat aceeaşi procedură, erau completate deja chestionarele. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici