Recomandare OMS. Persoanele vaccinate ar trebui să poarte măşti în zonele în care transmiterea coronavirusului este mare

  • OMS: Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 ar trebui să poarte mască în regiunile cu transmitere mare a coronavirusului.
  • Experţii OMS au subliniat că totul depinde de contextul epidemiologic al fiecărei ţări.
516 afișări
Imaginea articolului Recomandare OMS. Persoanele vaccinate ar trebui să poarte măşti în zonele în care transmiterea coronavirusului este mare

Recomandare OMS. Persoanele vaccinate ar trebui să poarte măşti în zonele în care transmiterea coronavirusului este mare

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 ar trebui să poarte mască în regiunile în care transmiterea virusului este mare, a declarat OMS vineri, informează Le Figaro.
 
Mesajul a venit la o zi după ce Statele Unite, unde numărul cazurilor Covid-19 a scăzut brusc, au anunţat ridicarea recomandării pentru persoanele vaccinate de a mai purta mască. Singura excepţie: autorităţile sanitare recomandă ca persoanele vaccinate să poarte în continuare o mască în mijloacele de transport în comun (avioane, autobuze, trenuri etc.), precum şi în aeroporturi şi gări.
 
Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au subliniat că totul depinde de contextul epidemiologic al fiecărei ţări. Dar au amintit că vaccinurile nu oferă 100% protecţie împotriva Covid.
 
„Chiar şi în situaţiile în care rata de vaccinare este mare, dacă există o transmitere mare a virusului, nu vă scoateţi masca”, a spus directorul responsabil cu urgenţele de sănătate de la OMS, Michael Ryan.
 
„În cazul unei ţări care doreşte să reducă sau să elimine purtarea măştilor sau să elimine alte măsuri de sănătate publică şi sociale, acest lucru ar trebui făcut numai ţinând seama de intensitatea transmiterii în regiune şi de nivelul de acoperire a imunizării,” a adăugat acesta.
 
La rândul său, şeful ştiinţific al OMS, Soumya Swaminathan, a explicat că datele din ţările care extind vaccinarea arată că vaccinurile „protejează împotriva infecţiilor într-o proporţie de la 70 la 80%”.
 
„Acesta este motivul pentru care avem nevoie de alte măsuri de protecţie, cum ar fi purtarea unei măşti sau distanţarea, până când ţările ajung la un nivel la care un număr mare de persoane sunt protejate, iar traficul şi transmiterea virusului sunt la niveluri foarte scăzute”, a precizat ea.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici