Record de cazuri noi COVID-19 în America: 3 milioane de persoane infectate în luna noiembrie

  • 3 milioane de cazuri COVID-19, raportate în perioada 1-22 noiembrie, în America
  • Numărul de cazuri noi, înregistrate în decurs de 24 de ore, a crescut cu 25%, însă capacitatea de testare a populaţiei a crescut cu doar 14.55%
  • Numai în decursul zilei de sâmbătă au fost internaţi 83.227 de pacienţi cu COVID-19
1138 afișări
Imaginea articolului Record de cazuri noi COVID-19 în America: 3 milioane de persoane infectate în luna noiembrie

Record de cazuri noi COVID-19 în America: 3 milioane de persoane infectate în luna noiembrie

Cu toate că luna noiembrie încă nu s-a încheiat, în America, numărul cazurilor noi de COVID-19 a ajuns la un record absolut în acest an: 3 milioane de cazuri COVID-19, raportate în perioada 1-22 noiembrie. Numărul de cazuri noi, înregistrate în decurs de 24 de ore, a crescut cu 25%, însă capacitatea de testare a populaţiei a crescut cu doar 14.55%, conform datelor furnizate de Universitatea John Hopkins, pentru CNN.

”În statele în care observăm o rată mare de infectare înseamnă că testăm doar bolnavii în stare avansată, care au nevoie de îngrijiri medicale, şi nu avem încă o capacitate de testare îndeajuns de mare, ca să ştim cât de repede se răspândeşte virusul în interiorul comunităţilor”, a declarat un reprezentant John Hopkins.

În spitale, doctorii anunţă că unităţile sunt suprasolicitate. Numai în decursul zilei de sâmbătă au fost internaţi 83.227 de pacienţi cu COVID-19. Specialiştii avertizează că acesta este numai începutul deoarece odată cu apropierea sărbătorilor şi a sezonului rece, socializarea în spaţiile închise va creşte şi, totodată, transmiterea virusului în grupurile restrânse.

”Gândiţi-vă că virusul se transmite în spaţiile închise, când oamenii nu poartă masca pe o perioadă îndelungată de timp. Sărbătorile şi sezonul rece favorizează exact acest tip de interacţiune. Este de ajuns ca 1% din cei 50 de milioane de oameni care vor călători de sărbători să transmită virusul şi în decurs de câteva zile vom observa o creştere a numărului de infecţii, de aproape 500.000. Dacă vrem musai să socializăm, să o facem în spaţii deschise, afară, şi la o distanţă sigură”, a menţionat doctorul Megan Ranney.

Până acum, în America, peste 12.2 milioane de oameni s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi mai bine de 256.000 de oameni au murit din cauza bolii. Doctorul Esther Choo crede că, de fapt, cifrele reale indică şi mai multe persoane infectate, dar capacitatea de testare este mult prea mică pentru a şti cu adevărat. Esther Choo e de părere că aspectul cel mai alarmant pentru America rămâne viteza de transmitere şi rata de infectare, peste 20% în cele mai multe state.

OMS-ul a avertizat că nu recomandă retragerea măsurilor de restricţie în zonele în care rata de pozitivare nu scade sub 5%, pe o perioadă de minim 14 zile. Numai 6 state au întrunit recomandările celor de la OMS: Vermont, Hawaii, Maine, New York, Massachussets şi New Hampshire. În celelalte 46 de state rata de pozitivare este peste 5%, cu un apogeu de 40% în Wyoming, South Dakota, Iowa şi Idaho.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici