Rişti să te îmbolnăveşti după primul weekend de relaxare? Medicii atrag atenţia la ce trebuie să ai grijă

  • Medicii spun că trebuie respectate în continuare regulile de distanţare socială şi de protecţie
  • În spaţiile închise trebuie purtate măşti de protecţie, iar adunările în grupuri mari ar trebui evitate
  • În România sunt 17.036 de persoane infectate cu COVID 19
2140 afișări
Imaginea articolului Rişti să te îmbolnăveşti după primul weekend de relaxare? Medicii atrag atenţia la ce trebuie să ai grijă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ai bucurat de primul weekend mai liber după starea de urgenţă? Specialiştii spun că trebuie să ai grijă în continuarea, chiar dacă acum poţi ieşi din casă.

“S-a dat un semnal de relaxare care s-a înţeles greşit de către o bună parte din populaţie. Faptul că nu mai sunt amenzi, că nu mai există sancţiuni a determinat o bună parte din tineri şi asta mă sperie cel mai tare, că tinerii păreau cei mai iresponsabili, au ieşit fără să mai respecte nicio restricţie vizavi de mască şi de distanţă”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti dr. Emilian Imbri.

Medicii spun că dacă nu respecţi pentru încă o perioadă măsurile de distanţare socială, ai toate şansele să te îmbolnăveşti.

“Ne aşteaptă ce este mai rău. Suntem două categorii, persoane care au făcut această boală şi persoane care încă nu au făcut această boală. Şi cei care au făcut vor avea această imunitate care nu ştim pentru cât timp îi va proteja. Persoane care nu au făcut riscă să se încadreze în rândul celor care vor face. Poţi să mergi în zona de risc sau de deces sau poţi să mergi în zona cealaltă în care treci cu bine peste această boală” a mai spus dr. Emilian Imbri.

În România sunt 17.036 de persoane infectate cu COVID 19.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici