Românii pot alege cu ce ser să fie imunizaţi. Ce se schimbă la platforma de vaccinare

De pe 1 aprilie oamenii ştiu ce ser există la fiecare centru de vaccinare şi îl pot alege.

6800 afișări
Imaginea articolului Românii pot alege cu ce ser să fie imunizaţi. Ce se schimbă la platforma de vaccinare

De astăzi, poţi să alege vaccinul. Ce se schimbă la platforma de vaccinare

Românii vor şti ce vaccin este folosit în fiecare centru de vaccinare, aşa că alegând centrul, pot alege inclusiv şi serul. Numai că, cei care parte dintre oamenii incluşi în etapa a treia a campaniei de vaccinare vor avea de aşteptat, prioritate având cei din etapa întâi şi etapa a doua. Totuşi, aceştia pot primi o estimare a timpului care se va scurge până în momentul vaccinării. 

Valeriu Gheorghiţă, organizatorul campaniei de vaccinare, spune că vor avea loc mai multe schimbări, astfel încât să crească numărul celor care vor fi vaccinaţi.

VALERIU GHEORGHIŢĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare: Pe 6 aprilie urmează sa creştem numarul de persoane care se vaccineaza pe cabinet de la 60 la 90 de persoane pe zi. Astfel vom creşte capacitatea de vaccinare pentru fiecare centru şi de la 13 aprilie deschidem încă 120 de cabinete cu vaccin de la Pfizer.

80.000 de oameni se vor putea vaccina în fiecare zi cu vaccin Pfizer, promite Valeriu Gheorghiţă. La aceştia, se vor adăuga şi cei vaccinaţi cu Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson, în jur de 50.000 în fiecare zi.

Cu AstraZeneca şi Johnson&Johnson se poate vaccina şi la medicul de familie, dar abia la sfîrşitul lui aprilie.

Patru milioane de oameni vor fi vaccinaţi până la Paşte, promit organizatorii campaniei de vaccinare. Efectele vaccinării se văd, deocamdată, în centrele rezidenţiale sau la cei dializaţi care au fost imunizaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici