Rusia se pregăteşte de vaccinarea în masă. Medicii şi profesorii sunt primii care primesc dozele de Sputnik V

  • Infecţiile cu coronavirus din Rusia au atins un record, 28.145 de cazuri noi
  • Centrele de vaccinare se deschid în Moscova
  • Preşedintele a anunţat vaccinarea în masă
1587 afișări
Imaginea articolului Rusia se pregăteşte de vaccinarea în masă. Medicii şi profesorii sunt primii care primesc dozele de Sputnik V

Rusia se pregăteşte de vaccinarea în masă. Noi centre se deschid înainte de vaccinarea pe scară largă, de săptămâna viitoare, anunţată de preşedintele Vladimir Putin. Medicii şi profesorii sunt primii care primesc dozele de Sputnik V.

Declaraţia lui Putin a venit la câteva ore după ce Marea Britanie a devenit prima ţară care a autorizat utilizarea vaccinului de la Pfizer. Deciza a fost luată după ce infecţiile cu coronavirus din Rusia au atins un nou record, 28.145 de cazuri noi confirmate.

Vladimir Putin: Ştiu că peste două milioane de doze din primul vaccin înregistrat la nivel mondial împotriva infecţiei cu coronavirus, Sputnik V, au fost deja făcute sau vor fi făcute în zilele următoare. Ne oferă posibilitatea de a începe dacă nu în masă, atunci cel puţin vaccinarea pe scară largă şi, bineînţeles, aşa cum am convenit, în primul rând cele, două grupuri de risc: medicii şi profesorii.

Sputnik V e cunoscut în Rusia ca fiind primul vaccin înregistrat COVID-19 din lume, după ce a primit aprobarea de reglementare care a atras critici din partea experţilor.

În Moscova, centrele se pregătesc pentru vaccinarea cu Sputnik V.

Denis Dvydov, medic pediatru: Nu mai suntem îngrijoraţi cu privire la eficienţa şi siguranţa vaccinului. Toate îndoielile au dispărut. Este singura măsură de protecţie şi prevenţie, având în vedere că zilnic văd cât de actuală şi necesară este vaccinarea. Ne putem proteja fie cu protecţie personală, echipament şi antiseptic, sau vaccinaţi-vă şi preveniţi această boală.

Tatyana Voronok, medic: Dacă în acest moment, bolile clinice se află în stadiul de agravare, atunci vaccinarea este contraindicată. Dacă un pacient este în remisie completă, se simte bine şi rezultatele examinării obiective sunt normale, atunci vaccinarea este posibilă.

Personalul din marină, din Sankt Petersburg, a participat la finalizarea studiilor de eficacitate şi siguranţă. Ei au fost vaccinaţi cu Sputnik V, iar la costumele de protecţie se lucrează intens.

Rinat Rakhimov, medic şef la terapie intensivă: Există multă muncă, mulţi lucrători medicali, medicii au nevoie de un număr mare de costume de protecţie. Această serie de costume este cea mai potrivită pentru munca în centre de infecţie.

Rusia a fost măturată de o creştere rapidă a focarului din toamnă. Numărul de infecţii confirmate cu COVID-19 şi decese au atins noi maxime şi au depăşit rapoartele din primăvară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici