Secţia ATI a spitalului din Galaţi, care îngrijeşte pacienţi COVID-19, a intrat în revizie. Bolnavii au fost mutaţi în alte secţii

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi, unde sunt trataţi şi pacienţi COVID-19 a intrat în revizie, timp de trei zile, deoarece în interior se fac reparaţii la instalaţii. Pacienţii COVID au fost mutaţi în alte secţii, iar o femeie în stare gravă a fost dusă la Brăila.

711 afișări
Imaginea articolului Secţia ATI a spitalului din Galaţi, care îngrijeşte pacienţi COVID-19, a intrat în revizie. Bolnavii au fost mutaţi în alte secţii

Secţia ATI a spitalului din Galaţi, care îngrijeşte pacienţi COVID-19, a intrat în revizie. Bolnavii au fost mutaţi în alte secţii

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi a intrat în revizie, deşi epidemia de COVID-19 nu a trecut. Reprezentanţii spitalului spun că este vorbă despre o intervenţie care nu putea fi amânată, fiind vorba despre mai multe defecţiuni la echipamentele electrice şi de oxigen.

Închiderea secţiei s-a făcut cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, iar în paralel cu lucrările tehnice, camerele sunt dezinfectate.

„Se fac reparaţii la instalaţiile electrice şi cele care alimentează cu oxigen. Nu putea fi amânate. Se face dezinfecţie în această perioadă. Toţi pacienţii sunt în siguranţă, au fost mutaţi în alte spaţii. Reparaţiile ţin trei zile”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea.

O pacientă bolnavă de COVID-19 a fost transferată la Spitalul din Brăila

O pacientă cu COVID-19, care se află în stare gravă, a fost transferată duminică seara de la Spitalul Judeţean Galaţi, la Spitalul de Urgenţă Brăila. Asta din cauza problemelor de la secţia de Terapie Intensivă a spitalului gălăţean.

„O pacientă din Galaţi, infectată cu noul coronavirus şi aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată în Secţia Anestezie Terapie Intensivă. A fost o decizie medicală şi, dincolo de orice altceva, umană. Viaţa unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Şi nici culoare politică nu au: viaţa şi jurământul! Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putinţă! Situaţia din judeţul Galaţi este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”, a anunţat, pe Facebook, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Judeţul Brăila are, în prezent, doar şapte cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19, spre deosebire de Galaţi care are 563 de cazuri confirmate, dintre care 80 de persoane decedate. În trecut, autorităţile brăilene au refuzat să primească pacienţi infectaţi cu COVID-19 din alte judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici