Speranţe pentru un vaccin anti-Covid în Marea Britanie. NHS se pregăteşte să înceapă vaccinarea după Crăciun

  • NHS se pregăteşte să înceapă administrarea unui vaccin anti-Covid după Crăciun.
  • Mii de angajaţi ai NHS urmează să fie instruiţi pentru a administra un vaccin înainte de sfârşitul anului.
  • Primele vaccinuri vor fi administrate persoanelor în vârstă şi vulnerabile.
1705 afișări
Imaginea articolului Speranţe pentru un vaccin anti-Covid în Marea Britanie. NHS se pregăteşte să înceapă vaccinarea după Crăciun
Sistemul public de sănătate britanic NHS se pregăteşte să scoată un vaccin împotriva coronavirusului la scurt timp după Crăciun. Procesele au arătat că va reduce infecţiile şi va salva vieţi, a dezvăluit Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, relatează The Times.
 
El le-a spus parlamentarilor că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului creat la Universitatea Oxford şi fabricat de AstraZeneca arată că ar putea fi administrat masiv încă din decembrie. Mii de angajaţi ai NHS urmează să fie instruiţi pentru a administra un vaccin înainte de sfârşitul anului.
 
Guvernul a schimbat legea în acest weekend pentru a extinde numărul profesioniştilor din domeniul sănătăţii capabili să vaccineze publicul. Regulamentele vor permite farmaciştilor, medicilor stomatologi, moaştelor şi paramedicilor să administreze vaccinul.
 
Nu suntem la ani lumină distanţă de asta. Nu este o sugestie total nerealistă faptul că am putea lansa un vaccin la scurt timp după Crăciun. Acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra internărilor şi deceselor din spitale,” a spus Van-Tam luni, într-un briefing cu parlamentarii.
 
Primele vaccinuri vor fi administrate persoanelor în vârstă şi vulnerabile, iar vaccinarea celor mai expuşi riscului va dura câteva luni. "Majoritatea oamenilor nu vor primi vaccinul,” mai notează The Times.
 
Boris Johnson a avertizat săptămâna trecută că s-ar putea să nu existe niciodată un vaccin, dar cei din apropierea lui spun că a făcut acest lucru, deoarece guvernul nu vrea să promită şi sp nu poată să livreze un vaccin. 
 
Un oficial al Departamentului de Sănătate a confirmat că un „program de instruire robust şi cuprinzător” a fost dezvoltat de NHS şi Public Health England pentru a instrui mai mulţi oameni să administreze vaccinul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici