Taberele de refugiaţi o bombă cu ceas. Grecia a pus în carantină o aşezare după ce mai mulţi migranţi au fost testaţi pozitiv

Autorităţile din Grecia au pus în carantină o tabără de refugiaţi după ce 20 de refugiaţi au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, relatează Reuters.

577 afișări
Imaginea articolului Taberele de refugiaţi o bombă cu ceas. Grecia a pus în carantină o aşezare după ce mai mulţi migranţi au fost testaţi pozitiv

Taberele de refugiaţi o bombă cu ceas. Grecia a pus în carantină o tabără după ce mai mulţi migranţi au fost testaţi pozitiv

Ministerul Migraţiei şi Azilului a spus joi că tabara este prima aşezare de acest fel afectată de noul coronavirus. 63 de persone au fost testate după ce o tânără migrantă de 19 ani care a născut într-un spital din Atena a fost depistată pozitiv.
 
În urma testelor a rezultat faptul că 20 de persoane au contactat noul tip de coronavirus. Toţi cei 20 de pacienţi sunt asintomatici.
 
Grecia este de la începutul crizei poarta de intrare a refugiaţilor câtre Europa. Peste 1 milion de oameni au trecut prin Grecia în 2015-2016 încercând să scape de conflictele şi sărăcia din anumite zone din Orientul Mijlociu.
 
În prezent numărul refugiaţilor este estimat la 40.000. Persoanele locuiesc în aşezări constuite temporar care sunt suprapopulate şi pot deveni zone în care virusul se poate răspândi foarte uşor. Lipsa condiţiilor face igena un lux pentru mulţi.
 
În Grecia sunt raportate 1415 cazuri de infectare şi 50 de morţi.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici