Testarea apelor reziduale ar putea detecta rapid focarele de COVID-19. Ţara care extinde analiza deşeurilor umane

  • Oamenii de ştiinţă au stabilit anul trecut că materialul genetic al virusului ar putea fi identificat în deşeurile umane.
  • Prin acest proces se doreşte dezvoltarea pe termen lung a unui program de supraveghere a apelor uzate care poate detecta rapid focare locale de COVID-19 şi poate ajuta la identificarea de noi variante ale virusului.
  • Testarea apelor reziduale ar putea fi, de asemenea, utilizată pe termen lung pentru a identifica o serie de alţi agenţi patogeni, inclusiv norovirusul, şi atât hepatita A, cât şi E.
302 afișări
Imaginea articolului Testarea apelor reziduale ar putea detecta rapid focarele de COVID-19. Ţara care extinde analiza deşeurilor umane

Testarea apelor reziduale ar putea detecta rapid focarele de COVID-19. Ţara care extinde analiza deşeurilor umane

În prezent se efectuează teste pe eşantioane din zone de ape uzate de la Ballynacor (Craigavon) şi Dunmurry. Testarea va fi extinsă pentru a ajuta la dezvoltarea unui sistem de avertizare timpurie cu privire la un posibil focar de COVID-19, conform planurilor Departamentului Agriculturii, Mediului şi Afacerilor Rurale (Daera), potrivit BBC.

Conform planurilor, testarea va continua în cazul unui număr de zone suplimentare, adăugate în perioada aprilie-iunie, urmând altele în a doua jumătate a anului 2021, care acoperă toată populaţia Irlandei de Nord.

Ministrul agriculturii şi mediului, Gordon Lyons, a declarat că testarea până în prezent „a dat deja rezultate şi va fi acum extinsă, urmărind alte zone în următoarele luni”.

Testarea permite, de asemenea, detectarea virusului chiar şi atunci când există doar cazuri asimptomatice de COVID-19 în comunitate.

Daera a investit 400.000 de lire sterline acestui proiect, o colaborare între Universitatea Queens din Belfast, Laboratorul Regional de Virologie şi Agenţia de Sănătate Publică (PHA).

Ministrul Lyons a adăugat: „Trebuie să folosim toate armele posibile pe care le avem pentru a lupta cu COVID-19, pentru a identifica rapid unde se produc focare şi a opri răspândirea. Prelevarea de ape uzate ne poate ajuta să urmărim cu atenţie nivelurile virusului SARS-Cov-2 din comunitate şi să permitem echipelor de sănătate să ia măsuri timpurii”.

PHA şi Departamentul de Sănătate al Stormont au declarat că supravegherea apelor uzate va forma o parte importantă a managementului virusului pe termen lung.

Ministrul Sănătăţii, Robin Swann, a declarat că va „deveni un element important al continuării aranjamentelor de monitorizare şi urmărire a activităţii virale".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici