Tratamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly, ineficient la pacienţii cu COVID-19. Anunţul companiei farmaceutice

  • Compania farmaceutică Eli Lilly nu are veşti bune
  • Tratamentul cu anticorpi dezvoltat de companie nu pare să aibă succes la bolnavii de COVID-19
  • Cele mai slabe rezultate se observă la pacienţii cu forme severe ale bolii provocate de coronavirus
1418 afișări
Imaginea articolului Tratamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly, ineficient la pacienţii cu COVID-19. Anunţul companiei farmaceutice

FOTO: Profimedia

Una caldă, una rece: După ce AstraZeneca a transmis luni un mesaj optimist privind vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Universitatea din Oxford, compania Eli Lilly vine cu veşti proaste. Tratamentul cu anticorpi testat pe pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 nu dă rezultate, cel puţin nu în cazul persoanelor în stare gravă.

Potrivit New York Times, testele nu se opresc aici, dar se vor concentra de acum înainte asupra bolnavilor cu forme uşoare şi a asimptomaticilor. Compania se declară optimistă că, dacă tratamentul e administrat rapid, imediat după contractarea virusului, atunci şansele de recuperare ar putea fi foarte bune. 

Cu alte cuvinte, Eli Lilly anunţă că au oprit testele „din cauză că erau inutile, aşa cum de altfel se bănuia”, şi sugerează „cât de importantă este administrarea timpurie a tratamentului”, explică Dr. Eric Topol, expert în studii clinice la Institutul Scripps.

La mijlocul lunii octombrie, Eli Lilly a întrerupt testările pentru medicamentul anti COVID-19, din motive de siguranţă. Compania a aplicat la începutul aceleiaşi luni pentru o autorizaţie de urgenţă privind vaccinarea bolnavilor COVID-19 cu forme uşoare cu antitodul dezvoltat de ei, LY-CoV555. În septembrie, Eli Lilly a depus cererea după ce datele indicau că LY-Cov555 a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare şi rata de internare la ATI a pacienţilor cu COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici