Trei angajaţi ai Spitalului Victor Babeş din Timişoara, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat

  • Trei angajaţi ai Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au fost depistaţi cu Covid la câteva zile după ce s-au vaccinat.
  • „Pot exista aceste fenomene când începem să vaccinăm pe larg şi nu trebuie să ne temem de ele”.
7477 afișări
Imaginea articolului Trei angajaţi ai Spitalului Victor Babeş din Timişoara, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat

Trei angajaţi ai Spitalului Victor Babeş din Timişoara, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat

Directorul medical al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat la Digi24 că este vorba despre doi medici şi „un caz auxiliar”, depistaţi cu Covid la câteva zile după ce au primit vaccinul.

„Cazul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare, iar celelalte cadre medicale estimativ la 6 şi 7 zile, nu erau încă sub protecţia vaccinului”, a spus Oancea.

Medicul a adăugat că acest fenomen va putea să apară când va începe vaccinarea pe larg şi „nu trebuie să ne temem de el”.

Despre cei trei angajaţi, medicul a spus că sunt în stare bună, simptomatici uşor.

Întrebat dacă faptul că le-a fost administrată prima doză de vaccin ajută în vreun fel, Cristian Oancea a răspuns că da, deoarece se produc anticorpi neutralizanţi care se luptă cu boala.

Întrebat, de asemenea, dacă ar trebui luată în calcul de către autorităţi o posibilă testare în rândul cadrelor medicale înainte de vaccinare, medicul a răspuns că totul depinde de încărcătura virală, deoarece pot exista şi rezultate fals negative: „Adică tu astăzi poţi să fii la testare negativ şi în două - trei zile să devii pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană cu Covid a doua zi avem şi noi”.

În ce priveşte vaccinarea la Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, au fost vaccinaţi deja 90% din angajaţi, a spus medicul. Aceştia aşteaptă acum rapelul, care va avea loc în 17 - 18 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici