Un bebeluş suspectat de coronavirus a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău / Medic: este în stare bună

  • Un bebeluş a fost transportat, joi, alături de mama lui, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.
  • Copilul era răcit şi a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea Veneto din Italia.
  • Este vorba despre un bebeluş de câteva luni.
4007 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş suspectat de coronavirus a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău / Medic: este în stare bună

Un bebeluş suspectat de coronavirus a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

Potrivit conducerii DSP Bacău, este vorba despre un bebeluş de până într-un an de zile care, împreună cu familia, a călătorit în acest weekend în regiunea Veneto.

„Este în drum, de la Comăneşti, spre spital. Are o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. În acest weekend a fost plecat cu părinţii în regiunea Veneto. Când s-au întors, marţi, noi i-am preluat în monitorizare. Astăzi (joi – n.r.), când mama copilului a fost sunată, a spus că se simte mai rău”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Directorul DSP a subliniat că cel mic era oricum răcit şi toată procedura a fost făcută ca o măsură de precauţie.

„Ca o măsură de precauţie, având în vedere că se încadrează pe definiţia de caz, am ales să îi internăm pe Secţia de Boli Infecţioase Bacău, în zona special amenajată, să facem prelevări şi să trimitem probele la Spitalul de Boli Infecţioase, la Iaşi, ca să fim sigur că nu e nimic”, a mai spus Năstase.

Medic: este în stare bună

Bebeluşul din Bacău, cu suspiciune de coronavirus, după ce a călătorit cu familia în Veneto, Italia, este în stare bună, a declarat, joi seara,directorul medical al Spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu. Testul rapid de gripă a ieşit negativ, iar probele pentru coronavirus au fost trimise la Iaşi.

Directorul medical al Spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu, a declarat, joi, presei, că băieţelul de 9 luni era răcit înainte de a pleca împreună cu familia în Veneto, Italia. La întoarcere, bebeluşul tuşea şi îi curgea nasul, astfel că mama a anunţat autorităţile, iar DSP a ridicat suspiciunea de coronavirus.

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, secţia Boli Infecţioase Copii, s-a prezentat cu ambulanţă specială, cu izoleta, un copil de sex masculin, în vârstă de 9 luni, însoţit de mama acestuia. Băieţelul şi familia s-au întors din Italia, din regiunea Veneto, în urmă cu două zilei. Din afirmaţiile mamei, copilul a prezentat febră în urmă cu o săptămână, un singur episod febril, ulterior devenind afebril, iar de atunci şi până în prezent, tuse seacă rară şi rinoree. Mama s-a izolat la domiciliu, a anunţat medicul de familie care a luat legătura cu membrii DSP, iar aceştia au decis ridicarea suspiciunii de coronavirus şi transportul pacientului şi a mamei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, la Secţia de Boli Infecţioase Copii, în spaţiul special amenajat pentru această situaţie, adică un spaţiu de izolare, cu intrare şi grup sanitar propriu”, a spus Dinu.

Directorul medical spune că medicii au informat-o că atunci când a ajuns la spital copilul nu mai avea febră, era echilibrat respirator şi se putea alimenta.

„S-a efectuat test rapid de gripă care a fost negativ şi de asemenea s-au recoltat pe medii de cultură două medii, unul pentru test de gripă şi unul pentru coronavirus. Cele două probe au plecat cu o maşină desemnată de spital spre Iaşi. Testul pentru coronavirus va fi prelucrat şi va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” iar testul cu mediul de cultură pentru gripă la Institutul de Sănătate Publică din Iaşi”, a mai spus Dinu.

În prezent, micuţul primeşte doar tratament simptomatic şi, la nevoie, antitermice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici