Vaccinarea copiilor în şcoli devine un scenariu posibil începând de anul viitor. Campania de informare nu este pe înţelesul elevilor

  • Elevii cu vârste cuprinse între 12-15 ani se vor putea vaccina la şcoală
  • Sorin Ion, secretar de stat la Educaţie: Acordul părinţilor este obligatoriu
  • Elena Vasile este elevă şi vede numai beneficii prin vaccinarea în şcoli
  • Campania de informare pentru vaccinare nu este pe înţelesul copiilor
1451 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea copiilor în şcoli devine un scenariu posibil începând de anul viitor. Campania de informare nu este pe înţelesul elevilor

Sursa foto: profimedia

Începând cu anul viitor, elevii cu vârste cuprinse între 12-15 ani se vor putea vaccina la şcoală. Ministerul Educaţiei a trimis tuturor inspectoratelor şcolare o solicitare.
 
Ea presune desemnarea de persoane care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare. Reprezentantul Ministerului Educaţiei, Sorin Ion, îţi oferă mai multe detalii. 
 
SORIN ION- reprezentant al Ministerului Educaţiei: În cursul săptămânii trecute la sediul guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al educaţiei. Tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinţilor este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acţiune de vaccinare a elevilor în şcoli.
 
Elena Vasile este elevă în clasa a-IX-a şi spune că s-ar vaccina în şcoală. Vede numai beneficii în această iniţiativă.
 
ELEVA VASILE, elevă: Consider ca este mai la îndemâna, mai ales ca noi mergem in fiecare zi la scoala si facem un drum in minus decât ne-am duce sa ne vaccinam in centru. Plus ca, dacă s-ar vaccina copiii in scoala, i-ar încuraja cumva si pe copiii care sunt mai sceptici sau nu îşi doresc neapărat sa se vaccineze pentru ca ar vedea ca colegii lor o fac si ar fi influenţaţi de ei.
 
Reticenţa elevilor provine şi de la comunicarea ineficientă a autorităţilor. Campania de informare pentru vaccinare nu este pe înţelesul copiilor, spune Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. 
 
RAREŞ VOICU, preşedinte CNE: Am observat  faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului nu ajunge la elevi. Fie din ncauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înţelegere şi pe percepţie a fiecărui elev în parte. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici