Vaccinul redeschide economia României. Numărul de vaccinări pe zi ar trebui să crească la 100.000

  • Accelerarea vaccinării ar putea salva economia românească.
  • România pierde zilnic circa 200 de milioane de euro.
  • Cifra de afaceri a companiilor din România a scăzut cu 20% faţă de 2019.
1498 afișări
Imaginea articolului Vaccinul redeschide economia României. Numărul de vaccinări pe zi ar trebui să crească la 100.000

Vaccinul redeschide economia României. Numărul de vaccinări pe zi ar trebui de 100.000

Închiderea temporară a business-urilor, amânarea sau anularea investiţiilor, îngheţarea salariilor sau delocalizarea unor afaceri generează pierderi colosale pentru economie.

PIB-ul a scăzut cu 5% anul trecut, iar cifra de afaceri a companiilor este mai mică cu 20%. Asta înseamnă că, în loc ca vânzările companiilor din România să fie de 1 miliard de euro pe zi, ele au scăzut la 800 de milioane de euro pe zi. Iar datele economiei vor arăta mult mai rău dacă pierderile continuă în acest ritm.

Dar există o soluţie: accelerăm vaccinarea ca să repornim economia! România trebuie să ajungă la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, faţă de ritmul actual de 30 – 40 de mii de vaccinaţi pe zi.

„Tot business-ul din România a pierdut în criza Coronavirus cam 200 de milioane de euro pe zi. Cifra de afaceri a companiilor din România era înainte de criză, deci în 2019, de un miliard de euro şi noi am estimat că business-ul a scăzut cam cu 20%”, a declarat Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

Iată care ar fi soluţia statului pentru să resuscita economia.

„Dacă statul, Guvernul ar investi 2 milioane de euro pe zi în vaccinare, deci asta înseamnă undeva la 700 de milioane de euro pe an, România ar câştiga, în două zile şi-ar recupera toţi banii. Calculul pentru cele două milioane investite în vaccinare pe zi înseamnă pur şi simplu, luăm o sută de mii de persoane pe zi vaccinate ori zece euro vaccinul. Asta înseamnă un milion de euro. Iar restul până la două milioane înseamnă tot ce înseamnă plata pentru asistente, pentru cele care fac vaccinul şi tot ce înseamnă logistică”, a precizat acesta.

  • Pierderile business-ului din România: 200 milioane de euro/zi
  • Cifra de afaceri a companiilor din România în 2019: 1 miliard euro
  • Scăderile business-ului din România: -20%
  • Cât ar trebui să investească Guvernul în vaccinare: 2 milioane de euro/zi

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici