Potenţial tratament COVID-19 la orizont. Doi giganţi farmaceutici, aliaţi în cursa pentru vaccinul anti coronavirus

  • Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca ar putea fuziona cu Gilead Science, compania americană de biotehnologie care produce Remdesivir, potrivit Bloomberg.
  • AstraZeneca a contactat Gilead luna trecută şi nu a oferit detaliile unei eventuale tranzacţii.
  • Dacă înţelegerea se va produce, fuziunea de 200 de miliarde de dolari ar fi cea mai mare afacere din domeniul farmaceutic.
4131 afișări
Imaginea articolului Potenţial tratament COVID-19 la orizont. Doi giganţi farmaceutici, aliaţi în cursa pentru vaccinul anti coronavirus

Grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca i-a abordat pe rivalii americani de la Gilead Science, luna trecută, cu privire la o potenţială fuziune.

Dacă propunerea se va concretiza, ar deveni cea mai mare fuziune din Big Pharma. Ar crea o companie cu o valoare de aproape 200 de miliarde de dolari şi ar aduce împreună doi giganţi farmaceutici, lideri în industie în eforturile de a dezvolta un vaccin pentru coronavirus şi un tratament pentru Covid-19.

Cele două companii nu au comentat oficial informaţiile publicate de Bloomberg. Deşi ideea este analizată, companiile nu se află în discuţii oficiale, susţine sursa citată.

Informaţia vine în contextul în care marii jucători de pe piaţă sunt presaţi să inoveze şi să-şi crească afacerile şi este o dovadă că Big Pharma priveşte dincolo de criza Covid.

AstraZeneca Plc este co-dezvoltatorul unuia dintre vaccinurile experimentale pentru coronavirus cu cel mai accelerat progres iar Gilead Sciences Inc este producătorul singurului tratament american aprobat pentru Covid-19 - Remdesivir.

Gilead este evaluată la 96 miliarde de dolari iar AstraZeneca are o valoare de piaţă de 140 de miliarde de dolari.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăşit 7 milioane iar bilanţul morţilor a trecut de 400.000.  Numărul cazurilor noi a scăzut în multe din ţările deja lovite de pandemie, precum China, SUA, Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa. Dar în ţări din America de Sud, Orientul Mijlociu şi Africa, ratele transmisiei tind să se accelereze, conform unei analize realizată de CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici