VIDEO: O asistentă demonstrează cât de uşor te poţi contamina cu Covid-19 chiar dacă porţi mănuşi. „Nu are niciun rost, prieteni”

  • Molly Lixey, o asistentă medicală din SUA, a demonstrat cât de uşor este să te contaminezi cu noul coronavirus, chiar dacă porţi mănuşi
  • În condiţiile în care nu te speli pe mâini de fiecare dată după ce atingi o suprafaţă, riscul este foarte mare
  • „Nu are rost să purtaţi mănuşi dacă nu vă spălaţi pe mâini imediat ce atingeţi ceva”, a spus asistenta medicală
2975 afișări
Imaginea articolului VIDEO: O asistentă demonstrează cât de uşor te poţi contamina cu Covid-19 chiar dacă porţi mănuşi. „Nu are niciun rost, prieteni”

Sursa foto: Captură Youtube

„Am observat că mulţi oameni poartă mănuşi acum în public. Acest lucru e grozav. Dacă vrei să porţi mănuşi, asta e bine, e dreptul tău”, spune Lixey în înregistrarea publicată pe reţelele sociale. „Dar vreau să vă reamintesc despre un mic fenomen numit contaminare încrucişată”, adaugă asistenta medicală. 

Apoi, femeia demonstrează cât de uşor este să te contaminezi cu noul coronavirus atunci când ieşi la cumpărături şi porţi mănuşi. Chiar dacă ne dezinfectăm coşul de cumpărături, telefonul mobil rămâne cel mai mare dăunător. 

Contaminarea încrucişată este procesul prin care bacteriile sau alte microorganisme sunt transferate fără intenţie dintr-o substanţă sau de pe o suprafaţă în / pe alta, efectul final fiind unul extrem de dăunător. 

În timpul demonstraţiei, Lixey foloseşte vopsea pentru a reprezenta microbii şi se preface că pune mâna pe un sul de hârtie igienică pe care mai apoi îl aşează în coş. Între timp, „microbii” rămaşi pe mănuşi se transferă apoi pe telefonul mobil atunci când asistenta medicală răspunde la un mesaj primit de la soţul ei, bacteriile ajungând în cele din urmă pe faţa ei. Mai mult, Lixey mimează cum îşi freacă nasul din cauza unei mâncărimi, iar la sfârşitul demonstraţiei faţa ei este acoperit de „microbi”.

„Nu are rost să purtaţi mănuşi dacă nu vă spălaţi pe mâini imediat ce atingeţi ceva”, spune Lixey. „Nu are niciun rost, prieteni”, continuă aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici