Alex Giboi, numit de Parlament în funcţia de director general al Agerpres

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, luni, cu 278 de voturi "pentru" şi 58 de voturi "împotrivă", numirea lui Alex Giboi în funcţia de director general al agenţiei naţionale de presă Agerpres.

1124 afișări
Imaginea articolului Alex Giboi, numit de Parlament în funcţia de director general al Agerpres

Alex Giboi, numit de Parlament în funcţia de director general al Agerpres (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Propunerea ca Alex Giboi să fie numit în funcţia de director general al Agerpres a fost făcută de primul-ministru Victor Ponta.

Votul a fost secret, cu buletine de vot, mandatul fiiind de cinci ani.

Anterior, Alex Giboi a fost audiat de către Comisiile parlamentare de cultură reunite, care au avizat numirea sa cu 19 voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Înaintea votului, viceliderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, a precizat că PDL nu este de acord cu numirea lui Alex Giboi în funcţia de director general al Agerpres, având în vedere că acesta a activat în calitate de şef al Biroului de presă al PSD.

"Avem în faţă nominalizarea premierului Ponta la funcţia de director al Agerpres şi avem în spate şi CV-ul. Din punctul de vedere al PDL, nu credem că e o nominalizare corectă. Dacă în fruntea uneia dintre cele mai importante agenţii de presă PSD vine cu directorul de presă al partidului, crezând că-şi va ameliora imaginea în străinătate, e o mare greşeală. PSD şi USL puteau să găsească altă soluţie pentru această funcţie", a spus Tinel Gheorghe.

El a adăugat că PDL, în perioada în care a guvernat, nu a procedat în acest fel şi nu a supus atenţiei Parlamentului o astfel de schimbare la Agerpres, deşi ar fi putut să o facă.

El a anunţat că parlamentarii PDL vor vota împotriva numirii lui Alex Giboi la Agerpres.

"Directorul de presă al PSD nu cred că poate fi şeful Agerpres", a spus Tinel Gheorghe.

La rândul său, senatorul PSD Georgică Severin a arătat că Alex Giboi este o persoană competentă, care nu a fost amestecată în niciun scandal şi l-a ironizat pe deputatul PDL Tinel Gheorghe.

"Am apreciat întotdeauna capacitatea memoriei de a fi selectivă. Alex Giboi e o persoană extrem de competentă, care nu a fost amestecată în niciun scandal. Le amintesc colegilor din opoziţie cum au propus pentru CA al TVR şi chiar pentru funcţia de preşedinte al TVR pe Ada Meseşan, şeful biroului de presă al PDL şi pe Paul Călin Botez, consilier personal al Robertei Anastase. Nu văd de ce ar fi o incompatibilitate, mai mult nu comentez", a spus Georgică Severin.

Decizia de înlocuire a directorului Agerpres, Ioan Roşca, a fost luată de premierul Victor Ponta în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii împotriva angajaţilor, a arătat Guvernul.

"În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor Agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Surse social-democrate au declarat anterior pentru MEDIAFAX că şeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, a fost propus de premierul Victor Ponta în funcţia de director general al agenţiei naţionale de presă Agerpres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici