Alte două premii la Cannes pentru reclama realizată de McCann Erickson România - VIDEO

McCann Erickson România a câştigat sâmbătă seară la Cannes, cel mai important festival de publicitate, două noi premii pentru campania "Noul Rom" - un Titanium şi un Gold Lion, informează agenţia.

564 afișări
Imaginea articolului Alte două premii la Cannes pentru reclama realizată de McCann Erickson România - VIDEO

Alte două premii la Cannes pentru reclama realizată de McCann Erickson România - VIDEO

Distincţia Titanium, primită sâmbătă seară, de McCann Erickson România, este un premiu care se acordă pentru cele mai bune şi inovative idei din festivalul de publicitate de la Cannes. Totodată, McCann Erickson România a primit şi un Gold Lion la categoria Integrated.

În total, agenţia McCann Erickson România a primit, anul acesta, nouă premii în cadrul festivalului Cannes Lions, toate pentru campania "Noul Rom".

Astfel, în afară de Titanium-ul şi Gold Lion-ul primit sâmbătă seară, McCann Erickson România a mai primit la Cannes: Grand Prix la categoria Promo&Activation - secţiunea Best New Product Launch/Re Launch or Multi-Product Promotion at Retail; Grand Prix la categoria Direct Lions - secţiunea Traffic & Brand Building; Gold la Promo&Activation - secţiunea Food and Non-Alcoholic Drinks; Gold la Direct Lions - secţiunea Fast Moving Consumer Goods; Bronze la PR - secţiunea Best Launch or Re-launch; Bronze la PR - secţiunea Consumer Goods, including FMCG and Household Products; Silver Lion la Media Lions - secţiunea Best Use of Integrated Media.

McCann Erickson este prima agenţie din România care a câştigat Grand Prix la Cannes. Totodată, este pentru prima dată când România obţine o astfel de distincţie la cea mai importantă competiţie de profil.

"Am luat mai multe premii, acest festival este unul dintre cele mai importante din industria noastră. Putem să le numim Oscaruri ale publicităţii, dar ele sunt cunoscute drept Leii de la Cannes (Cannes Lions) şi sunt echivalentul festivalului de film din acelaşi oraş. Orice om care lucrează în publicitate îşi doreşte să ia, măcar o dată în viaţă, un premiu la acest festival. Lion-ul de la Cannes este moneda de recunoaştere în domeniul publicităţii. Cu cât mai mulţi «lei» ai, cu atât intri mai repede în istoria acestei meserii şi eşti dorit oriunde în lume", a declarat Bogdan Enoiu, directorul general McCann Erickson, vineri, într-un interviu acordat gandul.info.

Întrebat cum s-a născut campania pentru ciocolata Rom, Enoiu a explicat că "are o istorie veche". "Ciocolata s-a născut în 1967, la puţin timp după instaurarea regimului Ceauşescu. Eu am copilărit în Berceni, la o aruncătură de băţ de fabrica de ciocolată, care ulterior a devenit Excelent, Kandia şi cu care am lucrat la branduiri, rebranduiri şi recâştigări de poziţii. Îmi amintesc întotdeauna că, în zilele în care se făcea ciocolată, era un miros cald şi toţi (copiii din cartier, n.r.) săream gardul, mai luam câte o ciocolată. Cel puţin mie, ciocolata asta mi-a însoţit copilăria", a povestit publicitarul.

Şeful McCann Erickson a explicat că marca Rom şi-a obişnuit consumatorii cu "chestii haioase, nostime" şi că aşa s-a născut şi campania cu "Romul american". "La un brainstorming, s-a ajuns la ideea să-i punem ciocolatei un steag american, iar clientul a fost suficient de curajos încât să accepte", a spus Enoiu.

Festivalul Cannes Lions s-a desfăşurat în perioada 19 - 25 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici