Angela Gheorghiu şi Cezar vor cânta la concertul pe care Andrea Bocelli îl va susţine la Bucureşti

Soprana Angela Gheorghiu şi Cezar, câştigătorul selecţiei naţionale a Eurovision 2013, vor cânta la concertul pe care tenorul italian Andrea Bocelli îl va susţine pe 25 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

810 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu şi Cezar vor cânta la concertul pe care Andrea Bocelli îl va susţine la Bucureşti

Angela Gheorghiu şi Cezar vor cânta la concertul pe care Andrea Bocelli îl va susţine la Bucureşti

Potrivit organizatorilor, concertul lui Andrea Bocelli din 25 mai, de la complexul Romexpo, se transformă într-un adevărat festival al muzicii de calitate. Cu fiecare zi, lista de invitaţi speciali ai tenorului italian se măreşte.

Astfel, alături de cele patru soprane de la DIV4S, deja anunţate, surprizele pe care Andrea Bocelli le pregăteşte publicului român continuă cu nume sonore din muzica clasică internaţională: soprana Angela Gheorghiu, contratenorul Cezar Ouatu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota. Acestora li se adaugă grupul CARisMA, Corul Radio şi Orchestra Naţională Radio.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autorităţile ţării sale natale.

La concertul lui Andrea Bocelli de la Bucureşti, pe scenă va urca şi Cezar, care în luna mai va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo, din Suedia, cu piesa "It's my life". Cezar Ouatu s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, şi a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani. S-a remarcat pentru talentul său muzical şi a absolvit Liceul de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti. La 20 ani şi-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic şi special. A absolvit cu notă maximă secţia canto clasic la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, una dintre cele mai importante şcoli de muzică din lume. A câştigat peste 10 premii internaţionale la cele mai importante concursuri internaţionale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai importante săli şi teatre din lume.

Soprana Paola Sanguinetti a absolvit conservatorul de muzică "Arrigo Boito". În 1994 a câştigat a 15-a ediţie a competiţiei "Mattia Battistini", în Rieti, şi astfel a început cariera sa internaţională. Din 1997 a început să colaboreze constant cu Andrea Bocelli, alături de care a susţinut concerte în Europa, iar în 1998, în SUA.

Un alt invitat de seamă al lui Andrea Bocelli este dirijorul Marcello Rota. În cariera sa impresionantă, Marcello Rota a condus de la pupitrul de dirijor mari orchestre ale lumii, încântând audienţa de fiecare dată.

Grupul CARisMA a fost înfiinţat în anul 2011, după ce doi talentaţi chitarişti au renunţat la carierele solo: Magdalena Kaltcheva şi Carlo Corrieri. Aceştia combină tehnica lor cu sunetul modern şi inovator, rezultatul fiind un stil natural, care stabileşte o nouă direcţie în muzică.

Orchestra Naţională Radio vine să completeze lista invitaţilor tenorului Andrea Bocelli. Cu o tradiţie de aproape un secol, Orchestra Naţională Radio a avut la pupitrul său maeştrii artei dirijorale româneşti, între care Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Horia Andreescu, dar şi invitaţi precum George Enescu, Carlo Zecchi, Kurt Masur şi alţii. Orchestra Naţională Radio a acompaniat solişti vocali celebri precum Angela Gheorghiu, Montserat Caballe, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Ileana Cotrubas, Jose Carreras.

Corul Radio a fost înfiinţat în 1940, ajungând în scurt timp unul dintre cele mai apreciate ansambluri de gen din Europa. În lunga sa carieră, Corul Radio a efectuat turnee în Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Israel, colaborând adesea cu orchestre de renume din ţară şi străinătate.

Pe 25 mai, la Romexpo, publicul român va putea asculta pentru prima dată live melodii precum "Time To Say Goodbye", "Con te Partiro", "Vivo Per Lei", "Besame Mucho" şi "Nessun Dorma", dar şi piese de pe noul album al lui Andrea Bocelli.

Biletele pentru concertul susţinut de Andrea Bocelli şi invitaţii săi sunt disponibile în următoarele locaţii: magazinele Biletoo din Unirea Shopping Center (parter) şi din incinta Cinema Patria, magazinele Flanco, librăriile Adevărul, magazinele Diverta, Muzica, Sala Palatului, Librăria Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor şi staţia de metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro, myticket.ro, eventim.ro şi andreabocelli.com/ticket.

Preţurile biletelor sunt: Zona VIP - 1.400 de lei, categoria I - 900 de lei, categoria a II-a - 750 de lei, categoria a III-a - 550 de lei, categoria a IV-a - 350 de lei, categoria a V-a - 250 de lei. De asemenea, sunt disponibile bilete fără loc, la preţul de 150 de lei.

Concertul susţinut de Andrea Bocelli la Romexpo este un eveniment organizat de Project Events, European Event Service şi Pentagon Music Management.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici