ANI: Stejărel Olaru, în incompatibilitate în perioada în care a fost membru în CA al Radiodifuziunii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Stejărel Olaru a fost în incompatibilitate în perioada februarie 2011- ianuarie 2013 pentru că a ocupat simultan funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi pe cea de administrator al unei firme.

347 afișări
Imaginea articolului ANI: Stejărel Olaru, în incompatibilitate în perioada în care a fost membru în CA al Radiodifuziunii

Stejărel Olaru (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit ANI, Nicolae Stejărel Olaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 februarie 2011- 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcţiilor de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al SRR şi administrator al SC Standard Proiect Media SRL.

Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale şi dispoziţiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia membrilor consiliilor de administraţie şi ai Societăţii Române de Televiziune li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat.

Stejărel Olaru a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate şi drepturile de care beneficiază-de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Stejărel Olaru a declarat în aprilie 2014, pentru MEDIAFAX, că şi-a dat demisia din CA al SRR.

Întrebat de ce a decis să demisioneze din funcţia de membru al CA al SRR, Stejărel Olaru a spus atunci : "Din motive profesionale. Am alte planuri şi nu mai făceam faţă şi cu radioul. Nu e niciun alt motiv".

Stejărel Olaru preciza şi că demisia sa a devenit efectivă începând cu data de 1 aprilie 2014.

El a fost numit membru în CA al SRR de Parlament în iunie 2010, iar mandatul lui se încheia în iunie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici