Antonescu ar fi de acord cu desfiinţarea CNA, dar consideră necesară o lege a presei

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri seară, că ar fi de acord cu desfiinţarea CNA, însă consideră necesară adoptarea în schimb a unei legi a presei, care să reglementeze inclusiv activitatea presei audio-vizuale.

285 afișări
Imaginea articolului Antonescu ar fi de acord cu desfiinţarea CNA, dar consideră necesară o lege a presei

Antonescu ar fi de acord cu desfiinţarea CNA, dar consideră necesară o lege a presei

Antonescu a susţinut, într-o emisiune la OTV, că ar putea fi de acord cu desfiinţarea CNA propusă de Dan Diaconescu.

"Eu sunt de acord cu următoarea formulă: desfiinţarea CNA - hai să-mi găsesc o nouă belea, că şi aşa s-a spus în mod absurd că Dan Grigore s-a retras de acolo din cauza mea - dar, atunci, o lege a presei, mai clară, cu anumite răspunderi", a afirmat preşedintele interimar.

El a precizat că o lege a presei va trebui să reglementeze activitatea jurnaliştilor astfel încât să nu se mai negocieze decizii în ceea ce priveşte activitatea televiziunilor.

"Presa poate să facă foarte mult rău, şi nu e vorba aici de faptul că poate calomnia pe cineva, dar e vorba de educaţia copiilor (...) nu v-ar conveni nici dumneavoastră să existe riscul la orice oră, la orice post, copilul să vadă orice. Deci, dacă avem o lege foarte clară, atunci (...) nu mai avem nevoie de şapte oameni numiţi de partide, duşi acolo şi care negociază decizii", a mai explicat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici