ARBOmedia a lansat ARBOtv şi va vinde publicitatea pentru 13 televiziuni locale

Compania ARBOmedia a lansat, miercuri seară, ARBOtv, un serviciu de vânzare a spaţiului de publicitate pentru 13 televiziuni locale independente, din 14 judeţe.

156 afișări
Imaginea articolului ARBOmedia a lansat ARBOtv şi va vinde publicitatea pentru 13 televiziuni locale

ARBOmedia a lansat ARBOtv şi va vinde publicitatea pentru 13 televiziuni locale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Serviciul ARBOtv a fost lansat într-un eveniment organizat la Bucureşti, la care au participat Thomas Landolt, CEO ARBOmedia AG, Alin Alecu, Deputy General Manager, reprezentanţi ai televiziunilor locale, ai agenţiilor de publicitate şi ai clienţilor de publicitate.

ARBOtv va vinde spaţiul publicitar pentru 13 televiziuni locale: TV Galaţi Brăila, Argeş TV, Prahova TV, Artpress TV Dâmboviţa, 1TV Neamţ, Eveniment TV Sibiu, Ştii TV Târgu Mureş, Bucovina TV Suceava, Tele M Botoşani, CTV Constanţa, Nord Vest TV Satu Mare, Tele M Iaşi şi HD TV Hunedoara.

Aceste staţii de televiziune vor fi reprezentate exclusiv de ARBOtv pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare a contractelor.

"Acum lansăm proiectul. Am realizat masa critică de staţii. Ne propunem ca, până la sfârşitul lunii martie 2011, să avem cam 25 de staţii, însemnând o acoperire de aproape 60% din teritoriul României, urmând ca la mijlocul verii să aducem cifra, care probabil va fi şi finală, undeva în jurul a 35 de staţii. Mi-e greu să cred că vom acoperi chiar toată ţara, pentru că sunt judeţe unde nici interesul publicitarilor nu e foarte crescut", a declarat pentru MEDIAFAX Alin Alecu.

El a precizat că ARBOmedia a pornit la realizarea acestui proiect de la televiziunile pe care le ştia deja, care au audienţe şi grile de programe bune. "Sunt staţii independente. Primii la care ne-am dus au fost, evident, companii cu care noi avem deja contracte pe partea de print şi, respectiv, de radio şi bineînţeles staţii cu care noi am avut de-a lungul anilor diverse contacte, diverse comenzi de publicitate, cărora în momentul în care le-am propus acest proiect au acceptat. Avem şi staţii cu care suntem încă în discuţii. Ne dorim să acoperim oraşele mari", a afirmat Alin Alecu.

"Estimăm că în primul an al proiectului vom face vânzări de un milion de euro", a mai spus Alin Alecu, precizând că ARBOmedia va lucra cu televiziunile locale pe care le reprezintă pe bază de "comision", care se discută de la caz la caz. "Noi vom vinde pentru fiecare staţie de sine stătător. Ei îşi vor încasa exact banii pe comenzile pe care le vor avea. Vor fi staţii mai puternice în oraşe mai puternice, staţii mai slabe în oraşe mai slabe. Aceşti bani nu se vor împărţi între staţii într-un algoritm", a spus Alin Alecu.

În ceea ce priveşte problemele cu care ARBOmedia se confruntă în privinţa staţiilor locale de televiziune, Alin Alecu a vorbit despre lipsa datelor de audienţă. "În prezent, fiecare staţie ne pune la dispoziţie studiile proprii pe care le are referitoare la audienţa lor în oraşul/ judeţul respectiv, studii făcute, de regulă, fie cu ocazia alegerilor locale sau naţionale de către partidele politice, fie studii pe care chiar ei le-au comandat unor institute de cercetare, de regulă, locale. În fiecare contract pe care l-am semnat există o prevedere prin care staţiile TV se obligă să participe alături de noi la realizarea unui studiu, de genul celui pe care-l face ARMA (Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor, n.r.), de genul celor pe care-l fac cei de la radiouri şi presă scrisă", a explicat Alin Alecu.

Totodată, Alin Alecu a spus că ARBOtv este "prioritate zero" pentru ARBOmedia, care doreşte prin lansarea acestui serviciu să-şi consolideze tot business-ul. În acest context, Alin Alecu a spus că scopul ARBOmedia este de a deveni "one stop shop pentru presa locală". "Vom oferi agenţiilor şi clienţilor posibilitatea ca, indiferent de tipul de media pe plan local pe care şi-l doresc, să-l găsească la ARBOmedia. Vor găsi la noi print local, radio local şi acum TV local. Împreună cu colegii noştri de la ARBOinteractive, care sunt pe partea de online, vom reuşi să acoperim toate domeniile, mai puţin outdoor-ul, dar ne gândim şi la asta", a explicat Alin Alecu.

ARBOmedia a fost înfiinţată în România în anul 1995, ca filială a ARBOmedia AG, Germania. Compania este specializată în comercializarea spaţiului publicitar pentru mai multe tipuri de media: presă naţională şi locală, radio, internet, out-of-home, media ambientale. Din septembrie 2008, ARBOmedia a devenit parte a Goldbach Media Group, Elveţia, lider în marketingul mediilor electronice, interactive şi mobile.

În noiembrie 2009, ARBOmedia a lansat ARBOradio, un serviciu de vânzare a spaţiului de publicitate pentru posturile de radio locale independente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici