Arşinel: Plata CAS pentru drepturi de autor face să scadă nivelul de trai al artiştilor

Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX că ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele din drepturi de autor sau contracte de colaborare va face să scadă nivelul de trai al artiştilor.

86 afișări
Imaginea articolului Arşinel: Plata CAS pentru drepturi de autor face să scadă nivelul de trai al artiştilor

Arşinel: Plata CAS pentru drepturi de autor face să scadă nivelul de trai al artiştilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

Arşinel a spus că, în contextul crizei economice, nu este uimit de astfel de decizii luate la nivel guvernamental. "Noi nu avem o forţă de impunere atât de mare", a declarat Arşinel, referindu-se la un eventual protest al artiştilor. "Protestele noastre ar fi pur japoneze. Nu ne putem permite să nu mai jucăm, pentru că de-abia aşteaptă să ne închidă teatrele (...) Sindicatele trebuie să aibă o atitudine", a mai spus Arşinel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici