Artiştii români deplâng moartea Stelei Popescu. Vişan: Mai dispare un stâlp puternic al teatrului/ Marcel Pavel: Era un artist complet. E o pierdere enormă pentru România

Teatrul românesc este în doliu după ce Stela Popescu a murit, joi, la locuinţa sa. Marii actori deplâng moartea artistei şi spun că a dispărut un pilon puternic al teatrului românesc.

908 afișări
Imaginea articolului Artiştii români deplâng moartea Stelei Popescu. Vişan: Mai dispare un stâlp puternic al teatrului/ Marcel Pavel: Era un artist complet. E o pierdere enormă pentru România

Artiştii români deplâng moartea Stelei Popescu. Vişan: Mai dispare un stâlp puternic al teatrului/ Marcel Pavel: Era un artist complet.E o pierdere enormă pentru România

Draga Olteanu Matei: Stela Popescu a fost ca o boltă înstelată

Actriţa Draga Olteanu Matei o descrie pe Stela Popescu ca fiind "o boltă înstelată", căreia "ar trebui să i se ridice o statuie în holul teatrului".

"Stela Popescu a fost ca o boltă înstelată, plină de stele. Ea n-a plecat, ea va fi veşnic, o să o ducem în suflet, în minte câtă vreme e poporul ăsta românesc al nostru. N-o va uita nici pe ea, nici pe ceilalţi şi, când mi-o veni şi mie rândul, sper să nu mă uite nici pe mine. Stelei ar trebui să i se ridice o statuie sau măcar un bust în holul teatrului", a declarat Draga Olteanu Matei la Antena 3.

"Mai dispare un stâlp puternic al teatrului şi culturii româneşti şi mă îndurerează că nu prea vine nimic din urmă şi ce vine parcă sunt blocaţi la mantinelă. Nu mai sunt folosiţi artistii pentru ca să mai mângâie sufletul omului care este destul de schimonosit (.. ) Dumnezeu să o odihnească. A fost unică, alături de Tamara Buciuceanu şi poate au mai fost câteva, dar tot mai puţine. (..) A întreţinut-o în viaţă şi frământarea ei sufletească, faptul că a găsit mereu alte zone în care să se manifeste. În momentul când teatrul a părăsit-o, a avut noroc şi cu Arşinel care a fost alături de ea, care a fost ultimul ei partener şi foarte bun. Făceau o combinaţe foarte bună amândoi. Comedia e mai grea decât drama", a declarat Dorel Vişan la Digi 24.

"Este un pilon puternic al teatrului, am fost mii de ore alături de ea. Generaţii întregi am învăţat de la ea. Stela era un profesionist desăvârşit, îmi pare nesupus de rău că am pierdut un partener, o actriţă extraordinară. Pentru mine rămâne un reper puternic, teatrul românesc este în doliu", a spus Virgil Ogăşanu la Digi 24.

"Nu am cunoscut un om mai elegant, mai bine crescut, plin de viaţă decât Stela Popescu. Toată viaţa i-am zis doamna Stela Popescu, nu am îndrăznit să o tutuiesc pentru că respectul meu este nemărginit faţă de acest minunat om şi minunată actriţă. (..) A fost în centrul atenţiei şi a suportat-o cu o modestie fără seamăn. Era de o modestie ieşită din comun, de o generozitate fără seaman şi o purtătoare şi transmiţătoare de bună dispoziţie. Nu am auzit-o niciodată în cei 18 ani plângându-se de vreun neajuns, tot timpul găsea un cuvânt plin de umor, de haz. Îmi tremură corpul şi sufletul, mai ales că în urmă cu patru zile, la un eveniment, am stat de vorbă bine merci şi am pus bancuri. Iată ce înseamnă viaţa, poate că Dumnezeu a vrut-o aproape", a spus actorul Eugen Cristea.

"Pentru mine, ca o ghilotină a căzut vestea. Era o colegă minunată, acum câteva zile am stat de vorbă cu ea. De când o ştiut, nu s-a văitat. Mă injecta cu optimism, îmi dădea tonus, îmi dădea viaţă. Ce mare păcat. Uneori Doamne-Doamne e nedrept cu unii. De data asta a fost nedrept cu Stela. Dumnezeu să o odihnească!", a declarat actorul Ion Dichiseanu.

"Am rămas doar cu "tatăl meu", Arşinel. Ea era ca o mamă pentru mine. Am avut de învăţat enorm de la ea. Este şocant, chiar dacă avea peste 80 de ani, pentru că nu dădea deloc semne că ne va părăsi. Am avut sute de spectacole cu dumneaei, iar <A doua cădere a Constantinopolului> a fost ceva sublim", a declarat Aurelian Temişan pentru MEDIAFAX.

"Îmi pare extrem de rău. Era un artist complet. Pe lângă faptul că era o actriţă excelentă, era şi o cântăreaţă foarte bună. Am avut câteva colaborări cu dumneai şi era un profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Este o pierdere enormă pentru România. Am cunoscut-o bine, am fost şi la dânsa acasă. Dumnezeu să o ierte", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, cântăreţul Marcel Pavel.

Actriţa Stela Popescu a murit, joi, la vârsta de 81 de ani, la locuinţa sa din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor SMURD, actriţa a fost găsită decedată de un membru al familiei.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935 şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici