"Avatar", filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010

"Avatar", de James Cameron, este filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010, distribuitorul român, Odeon Cineplex, primind în acest sens un premiu, vineri seară, la Gala Best Film Fest, organizată la Cinema Studio din Capitală, informează Agenţia Champions.

184 afișări
Imaginea articolului "Avatar", filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010

"Avatar", filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010

Filmul "Avatar" a avut premiera în România pe 18 decembrie 2009 şi a avut, în acel an, încasări de 5.387.553 de lei şi 255.243 de spectatori. În 2010, filmul a avut încasări de 13.240.862 de lei şi 626.936 de spectatori.

Lungmetrajul SF "Avatar" este realizat de studiourile 20th Century Fox. Filmul a obţinut, în 2010, aproape 2,8 miliarde de dolari în box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Best Film Fest, un festival în cadrul căruia sunt premiate cele mai bune filme şi sunt recompensaţi cei mai buni actori prezentaţi pe marile ecrane româneşti în anul precedent, are loc între 28 ianuarie şi 3 februarie, la Cinema Studio din Capitală.

Pentru prima dată, anul acesta, evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de trei săptămâni, în trei oraşe: Bucureşti (28 ianuarie - 3 februarie), Vaslui (4 - 10 februarie) şi Râmnicu Vâlcea (11 - 17 februarie).

Best Film Fest a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi este un eveniment anual realizat de Asociaţia Film România în colaborare cu Asociaţia Criticilor de Film din România, din cadrul Uniunii Cineaştilor, şi www.videofil.ro, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al distribuitorilor de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici