Băsescu: Dragi jurnalişti, încercările de a arăta că instituţiile sunt la comandă vă penibilizează

Preşedintele Băsescu a făcut, miercuri, un apel la ziarişti să prezinte corect raportul CE privind MCV, pentru că "parte din presă nu mai poate minţi la nesfârşit", el susţind că încercările jurnaliştilor şi ale unor politicieni de a arăta că instituţiile funcţionează la comandă îi "penibilizează".

570 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dragi jurnalişti, încercările de a arăta că instituţiile sunt la comandă vă penibilizează

Băsescu: Dragi jurnalişti, încercările de a arăta că instituţiile sunt la comandă vă penibilizează (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Apelul meu la dumneavoastră este ca presa să facă o prezentare corectă, echilibrată a acestui raport, pentru că nici presa nu mai poate - parte din presă - nu mai poate minţi la nesfârşit. Marile minciuni promovate de presă alături de grupuri de politicieni sunt legate de comanda politică la diverse instituţii, mai ales când este vorba de ANI, sau de DNA, sau de Parchetul General. Dragi jurnalişti, am rugămintea să înţelegeţi următorul lucru: instituţiile despre care am vorbit - ANI, DNA şi Parchet General - nu mai sunt cele din 2004", le-a spus preşedintele Băsescu ziariştilor prezenţi la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că instituţiile funcţionează autonom.

"Toată încercarea dumneavoastră de discreditare a acestor instituţii - a dumneavoastră, a politicienilor şi a altora - spunând că ar lucra la comandă politică nu face decât să vă penibilizeze pe dumneavoastră şi pe politicienii care susţin acest lucru. Şi ei sunt din toate partidele politice. Nu vă mai crede nici măcar CE, care laudă ceea ce atacaţi şi desfiinţaţi dumneavoastră şi politicienii - ANI, DNA", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici