Băsescu: Nu voi mai călca la TVR cât timp Sassu e preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seara, la B1Tv, că nu va mai merge în studiourile TVR la emisiuni cât timp preşedinte - director general al televiziunii publice este Alexandru Sassu, în semn de protest faţă de cum a fost tratat în timpul campaniei electorale.

70 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu voi mai călca la TVR cât timp Sassu e preşedinte

Preşedintele Televiziunii Române Alexandru Sassu (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Sassu, din păcate, a fost extrem de incorect, iar eu nu voi mai merge la televiziunea naţională atât timp cât acest om este preşedintele televiziunii. Nu voi mai merge la televiziunea naţională. (…) Cât timp domnul Sassu este preşedintele Televiziunii Române, eu nu mai merg acolo. Această televiziune pe timpul campaniei nu a avut calitatea de televiziune publică, ci s-a pus în remorca televiziunilor lui Vântu şi a lui Voiculescu. Acelea erau televiziuni private. Ei aveau obligaţia să mă trateze ca pe un candidat egal", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că va încerca să stabilească la o altă televiziune emisiuni lunare în care preşedintele să meargă să explice românilor "unde e ţara, ce se întâmplă".

"Nu voi mai călca la această televiziune. Sigur, nu pun restricţii televiziunii să participe la acţiunile Preşedinţiei. (…) Este protestul meu faţă de televiziunea publică. Nu mă mai duc în studiourile acestei televiziuni cât timp domnul Sassu este preşedintele televiziunii", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că, după această declaraţie, se va schimba situaţia din TVR doar "dacă există un minim bun simţ".

"S-ar putea să nu existe şi să se stabilească altfel", a continuat şeful statului.

Băsescu a mai spus că în ultimii cinci ani a protestat netrimiţând reprezentant în CA al TVR.

"Timp de cinci ani aveam dreptul la un reprezentant în CA al TVR. Nu mi-am delegat om, pentru că alianţa cu care am câştigat în 2004 a promis că va face noua lege de funcţionare a radioului şi televiziunii publice pentru depolitizarea acestor instituţii. Nu au mai vrut să o facă, s-au înţeles cu PSD până la urmă. În primii cinci ani am protestat netrimiţând om în Consiliul de Administraţie, acum fac un pas… şi eu am dreptul la un protest", a conchis Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici