Băsescu: Vântu vrea să instituie un sistem de şantaj în Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că Sorin Ovidiu Vântu investeşte în presa din Republica Moldova pentru a institui un sistem de şantaj, menţionând că speră ca politicienii moldoveni să nu procedeze ca cei români, "adică să plătească pentru a nu fi atacaţi".

45 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vântu vrea să instituie un sistem de şantaj în Republica Moldova

Băsescu: Vântu vrea să instituie un sistem de şantaj în Republica Moldova (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din păcate, sunt unii care investesc onest, aşa cum o fac şi în România, sau cum este Vântu, care vrea să instituie un sistem de şantaj, e vorba de Nuş, un sistem de şantaj şi în Republica Moldova. Atacuri ca să-şi obţină publicitate", a declarat Traian Băsescu într-un interviu acordat Hotnews împreună cu omologul moldovean, Mihai Ghimpu.

El a spus că nu are dovezi, ci doar convingeri când face astfel de afirmaţii.

"Am convingeri, pentru că am simţit pe pielea mea. Uitaţi-vă ce fac trusturile lui Nuş şi lui Felix. Cine le dă publicitate directă sau indirectă nu este criticat şi marii şi exigenţii jurnalişti sunt preş când îşi cheamă plătitorii în emisiuni, iar pe cei care nu le dau publicitae, pur şi simplu, îi denigrează de dimineaţă până seara. Aşa face Nuş şi în Republica Moldova. Sper ca politicienii moldoveni să nu aibe abordări apropriate de cele pe care le au unii politicieni români, adică să plătească pentru a nu fi atacaţi", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă a simţit presiuni din partea presei moldoveneşti, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a negat, afirmând că presa "liberă" e abia la început.

"Abia au venit şi nu pot să spun. Abia a început să funcţioneze presa liberă în republica Moldova. Avem două televiziuni, Publik şi Jurnal TV... O să vedem. E un start bun", a apreciat Ghimpu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici