Bobby Păunescu a preluat Vox News; Dierk Zeigert va fi director coordonator B1 şi Vox News

Omul de afaceri Bobby Păunescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a devenit acţionar al televiziunii de ştiri Vox News, care se va lansa oficial în toamnă, şi că Dierk Zeigert va ocupa, începând cu data de 1 mai, funcţia de director coordonator al posturilor B1 şi Vox News.

175 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu a preluat Vox News; Dierk Zeigert va fi director coordonator B1 şi Vox News

Bobby Păunescu a preluat Vox News; Dierk Zeigert va fi director coordonator B1 şi Vox News (Imagine:Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Bobby Păunescu a spus că s-au definitivat procedurile pentru achiziţionarea postului Vox News şi că el împreună cu familia sa sunt acţionari majoritari ai televiziunii. Vox News - cea mai nouă televiziune de ştiri de pe piaţa audiovizualului din România - a început să emită în probe în noiembrie 2009 şi îşi propune lansarea oficială în toamna lui 2010.

"Sunt şi eu acţionar al Vox News, dar sunt şi alţi acţionari. Împreună cu familia mea suntem acţionari majoritari. Tocmai am definitivat echipa de conducere şi împreună cu ei vom stabili data exactă a lansării Vox News", a declarat pentru MEDIAFAX Bobby Păunescu. El nu a precizat preţul tranzacţiei şi nici cine sunt ceilalţi acţionari.

Bobby Păunescu a mai spus că Dragoş Marinescu va rămâne director general al postului B1.

Vox News a primit licenţă audiovizuală prin satelit de la Consiliul Naţional al Audiovizualului în şedinţa din 18 august 2009. Vox News emite, într-un regim de probă, din data de 16 noiembrie 2009.

Licenţa audiovizuală a televiziunii Vox News aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%, potrivit site-ului CNA şi potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Intenţia cumpărării Vox News a fost făcută publică de Bobby Păunescu încă din 17 februarie, când omul de afaceri a declarat pentru MEDIAFAX că este în proces de a cumpăra televiziunea de ştiri.

Totodată, venirea lui Dierk Zeigert în trustul media controlat de familia Păunescu a fost confirmată pentru MEDIAFAX de Bobby Păunescu, într-un interviu din 12 februarie.

"După experienţa de cinci ani avută în România cu News Outdoor, aceasta este o nouă provocare, alături de o echipă formată din profesionişti. Mă voi implica direct în atingerea obiectivelor de business ale companiilor pe care le voi coordona", spune, la rândul său, Dierk Zeigert, viitorul director coordonator al B1 şi Vox News, într-un comunicat remis miercuri, 28 aprilie, MEDIAFAX de B1 TV.

Televiziunea generalistă B1 TV a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

Potrivit site-ului CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (România) SRL, al cărei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Acţionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu acţiuni la purtător) - 87,5% şi News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Acţionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listată la bursa New York.

Dierk Zeigert, în vârstă de 65 de ani, s-a născut în Germania şi este licenţiat în Ştiinţe Economice şi Filologie. Fost diplomat cu background în relaţii publice şi în mediul de afaceri, Zeigert are o experienţă profesională în poziţii de management şi top management în domeniul media, în cadrul unor companii multinaţionale (Wall AG, Maxwell (MGM), News Outdoor).

În ultimii cinci ani, Dierk Zeigert a deţinut funcţia de director general al News Outdoor România, care aparţine News Outdoor Group (NOG), parte a News Corporation (News Corp), controlată de magnatul Rupert Murdoch. Pe durata mandatului său, el a restructurat şi dezvoltat News Outdoor România, propulsând-o pe locul al doilea în topul companiilor de publicitate stradală (OOH) autohtone.

În afară de B1 TV şi Vox News, grupul media controlat de familia Păunescu cuprinde, în prezent, şi nou achiziţionatele publicaţii Evenimentul zilei şi Capital, dar şi cotidianul Curierul Naţional şi ziarul regional Gazeta de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici