Boc atacă Antena 3 şi Realitatea TV, luând microfonul reporterului Realităţii - VIDEO

Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV.

226 afișări
Imaginea articolului Boc atacă Antena 3 şi Realitatea TV, luând microfonul reporterului Realităţii - VIDEO

Boc atacă Antena 3 şi Realitatea TV, luând microfonul reporterului Realităţii

Aflat la Senat, premierul a fost întrebat dacă, în condiţiile în care partidul de guvernare solicită modificarea legii, astfel încât numirea conducerii Televiziunii şi Radiolului Public să nu mai fie făcută pe baze politice, îşi menţine solicitarea către SRTV de a avea un spaţiu săptămânal la dispoziţie în care să prezinte măsurile Guvernului.

"Eu doresc să comunic cu românii lucrurile pe care le face Guvernul. Vreau să curm dezinformările care curg în permanenţă pe foarte multe posturi de radio şi televiziune", a spus Boc.

El a luat din mâna reporterului Realitatea TV microfonul şi a declarat că pe acest post de televiziune, marţi seară, deşi purtătorul de cuvânt al Guvernului a încercat să intre în direct, "să curme dezinformările şi să facă corecturile necesare", pentru că se spuneau lucruri care nu erau adevărate, a fost refuzat.

Potrivit lui Emil Boc, Ioana Muntean a dorit să intre în direct, prin telefon, la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu şi nu i s-a permis. "În aceste condiţii, noi trebuie să comunicăm aceste lucruri", a mai spus el.

"Purtătorul de cuvânt vrea să corecteze dezinformările pe care Realitatea TV şi Antena 3 le proferează, dezinformări care se repetă în fiecare zi, de foarte multe ori intoxică românii cu lucruri neadevărate, care nu au niciun fel de fundamentare în Guvern, iar premierul are obligaţia să vină… Am crezut că pe postul de televiziune publică am obligaţia să vin atunci când mi se dă voie şi să spun ce se discută în Guvern", a mai declarat premierul Boc.

Reporterii i-au atras atenţia că aceste televiziuni sunt private.

Premierul a continuat dialogul cu reporterii celor două televiziuni, spunând că informaţia trebuie transmisă corect indiferent de statutul televiziunilor sau radiourilor, iar televiziunile private, deşi fac politică, nu au voie să dezinformeze opinia publică.

"Vă spun şi despre Antena, că şi Antena este pe acelaşi palier. La fel, la Antena 3. Vă rog să nu vă supăraţi când spun că televiziunile dumneavoastră spun lucruri cu mare neadevăr. Vă spun lucrurilor pe nume. Românii trebuie să ştie că Realitatea şi Antena 3 dezinformează românii şi am argumente foarte clare", a declarat premierul Boc, arătând că, dacă purtătorul de cuvânt al Guvernului nu poate oferi un punct de vedere la o televiziune, România nu este o ţară democratică.

El a ţinut să exemplifice spunând că Antena 3 a primit din partea CNA o amendă pentru acest lucru. "Probabil că şi Realitatea urmează", a continuat el.

Potrivit lui Boc, românii trebuie să aibă acces la informaţii corecte, pentru că posturile private abdică de la obligaţia legală pe care o au.

El a mai declarat că acest incident de la Realitatea TV este un exemplu din foarte multe altele pe care le are la dispoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici