Bugetul BBC a fost redus cu 20%. 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Bugetul radiodifuzorului public britanic BBC a fost redus cu 20%, însemnând 771 de milioane de euro, ceea ce va duce la disponibilizarea a aproximativ 2.000 de angajaţi, în următorii cinci ani, informează Media Guardian.

128 afișări
Imaginea articolului Bugetul BBC a fost redus cu 20%. 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Bugetul BBC a fost redus cu 20%. 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul general al BBC, Mark Thompson, a declarat că această reducere de buget a adus corporaţia britanică "la capătul drumului", avertizând că mai multe posturi TV şi radio ar putea fi închise dacă se fac alte tăieri bugetare.

Thompson a declarat că a analizat cu atenţie posibilitatea de a închide posturi TV şi radio, dar a reuşit să le salveze pe cele existente.

Totuşi, el a avertizat că reducerea bugetară de 20%, care va duce la disponibilizarea a 2.000 de angajaţi, în următorii cinci ani, este ultima pe care BBC o poate îndura, fără să închidă posturi TV şi radio.

"Nu mai putem face asta din nou. O altă tăiere a taxei va duce inevitabil la o pierdere a serviciilor, la o diminuare a calităţii sau la ambele", a spus Thompson.

De asemenea, Thompson a infirmat speculaţiile privind achiziţia proprietăţilor BBC din vestul Londrei de către cluburile de fotbal Chelsea şi QPR, după ce corporaţia a confirmat că intenţionează să părăsească districtul londonez White City.

"Am început negocierile cu potenţialii cumpărători. (...) Nu suntem nici măcar aproape de finalizarea unei liste scurte, cu atât mai mult nu avem un cumpărător preferat", a mai spus el.

În ianuarie, BBC World Service, serviciul internaţional al BBC, radiodifuzorul public britanic, a anunţat că va disponibiliza 650 de angajaţi, adică mai mult de un sfert din totalul salariaţilor şi a închis cinci din cele 32 de servicii în limbi străine.

Tot atunci, BBC anunţa că va disponibiliza circa 360 de angajaţi din cei 1.600 de salariaţi din redacţiile online, decizia făcând parte din planul de redimensionare a operaţiunilor online ale companiei. Bugetul alocat diviziei BBC Online a fost redus de la 158 de milioane de euro la 117 milioane de euro, iar numărul de site-uri a scăzut de la 400 la 200.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici