BuzzFeed a atras o investiţie de 50 de milioane de dolari

Site-ul american de ştiri şi divertisment BuzzFeed a atras o investiţie de 50 de milioane de dolari, fapt care va permite dezvoltarea acestei platforme, a cărei valoare este estimată la aproximativ 850 de milioane de dolari.

116 afișări
Imaginea articolului BuzzFeed a atras o investiţie de 50 de milioane de dolari

BuzzFeed a atras o investiţie de 50 de milioane de dolari

Fondul de investiţii Andreessen Horowitz a anunţat că va investi 50 de milioane de dolari în platforma BuzzFeed. De asemenea, ca urmare a acestei investiţii, Chris Dixon, unul din partenerii fondului de investiţii, va face parte din consiliul de administraţie al BuzzFeed.

Detaliile acestei operaţiuni nu au fost făcute publice, însă, potrivit publicaţiei The New York Times, acest aport de capital creşte valoarea BuzzFeed la 850 de milioane de dolari.

Potrivit AFP, ca o comparaţie, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al retailerului online Amazon, a anunţat în august 2013 că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, prestigiosul cotidian american The Washington Post.

Chris Dixon a mai spus că BuzzFeed va deveni un serviciu de informaţii mai serioase.

"Suntem în prezent în centrul unei schimbări tehnologice majore, în care, din ce în ce mai mult, ştirile şi divertismentul sunt distribuite pe reţelele sociale şi «consumate» pe dispozitive mobile", a mai afirmat Dixon, într-o postare pe blogul său.

Acesta consideră că BuzzFeed va tranzita această perioadă şi se va transforma într-o "companie de media proeminentă".

Totodată, Chris Dixon a spus că BuzzFeed are o redacţie formată din 200 de persoane, care acoperă domenii variate, precum politică, sport, economic şi divertisment.

BuzzFeed este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de ştiri cu tematică socială şi de divertisment la nivel internaţional. Lansat în 2006, în SUA, de Jonah Peretti, site-ul BuzzFeed este deţinut de compania BuzzFeed Inc.

BuzzFeed, care difuzează atât informaţii insolite, liste cu animale, imagini, cât şi ştiri serioase, are aproximativ 150 de milioane de utilizatori pe lună şi este o companie profitabilă, care va avea în acest an o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de dolari.

De la lansarea sa, în 2006, BuzzFeed a atras investiţii totale de aproape 100 de milioane de dolari, potrivit bloomberg.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici