"C'est dur d'etre aimé par des cons", în amintirea victimelor de la Charlie Hebdo, la Bucureşti IFF - VIDEO

Documentarul "C'est dur d'etre aimé par des cons" va fi proiectat la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (IFF), "în numele umorului şi în amintirea celor ucişi", în ianuarie 2015, în redacţia revistei satirice Charlie Hebdo din Paris.

103 afișări
Imaginea articolului "C'est dur d'etre aimé par des cons", în amintirea victimelor de la Charlie Hebdo, la Bucureşti IFF - VIDEO

"C'est dur d'etre aimé par des cons", în amintirea victimelor de la Charlie Hebdo, la Bucureşti IFF - VIDEO

Organizatorii evenimentului anunţă şase titluri noi, menite să trezească interesul cinefililor la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, care va avea loc în perioada 20 - 26 aprilie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, documentarul "The Look of Silence", regizat de Joshua Oppenheimer, va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti. Distins la Festivalul de la Veneţia cu marele premiu al juriului, "The Look of Silence" continuă incursiunea autorului în cauzele şi efectele genocidului din Indonezia, care a debutat în 1965.

Un alt documentar-eveniment, "Reţeaua", în regia lui Claudiu Mitcu, după o investigaţie jurnalistică de Vlad Mixich, va fi proiectat pe 21 aprilie, la Cinema Studio, în premieră absolută şi în prezenţa echipei. Documentarul urmăreşte traseul citostaticelor - absente de pe piaţa internă - din una dintre cele mai vechi farmacii din Viena până la bolnavii din România. Un fragment din "Reţeaua" a fost prezentat în luna ianuarie la Parlamentul European.

Noua ecranizare după Thomas Hardy "Departe de lumea dezlănţuită", de Thomas Vinterberg, cu Juno Temple, Carey Mulligan, Michael Sheen şi Matthias Schoenaerts, va fi prezentată la Bucureşti în avanpremieră, cu ajutorul distribuitorului Odeon Cineplex.

Cei mai mici dintre spectatori - dar nu numai ei - se vor bucura de cel mai recent film al lui Isao Takahata, "Povestea prinţesei Kaguya", nominalizat în 2015 la Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie şi prezentat la festival cu ajutorul distribuitorului Independenţa Film.

Fanii britpop-ului, dar şi ai muzicii în general vor putea urmări proiecţia unică a documentarului concert despre totemica trupă din Sheffield "Pulp - A Film about Life, Death and Supermarkets", care va avea loc la Club Control.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo a fost masacrată "în numele credinţei". În numele umorului şi în amintirea celor ucişi, Festivalul de Film Bucureşti va proiecta documentarul "C'est dur d'etre aimé par des cons", prezentat la Cannes în 2008. În faţa camerei regizorului Daniel Leconte, Cabu, Charb, Tignous, Wolinski şi mulţi alţii vorbesc candid despre religie, despre libertate, despre Mahomed şi despre ei.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti va avea loc în perioada 20 - 26 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Club Control.

Numele invitaţilor speciali şi programul complet vor fi anunţate în zilele următoare.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Charta şi se desfăşoară cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), sub înaltul patronaj al principelui Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici