CANNES 2014: Proiectul cinematografic "Territoria" produs de Dan Burlac, recompensat cu premiul Arte

Proiectul de lungmetraj franco-armean "Territoria", produs de Dan Burlac şi regizat de Nora Martirosyan, a fost recompensat cu premiul Arte decernat în cadrul L'Atelier de la Cinéfondation, un eveniment organizat între 16 şi 22 mai, la Festivalul de Film de la Cannes.

170 afișări
Imaginea articolului CANNES 2014: Proiectul cinematografic "Territoria" produs de Dan Burlac, recompensat cu premiul Arte

Cannes 2014: Proiectul cinematografic "Territoria" produs de Dan Burlac, recompensat cu premiul Arte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Împreună cu producătorii lor, regizorii au oportunitatea, în cadrul acestui program din Festivalul de la Cannes, să se întâlnească cu potenţiali parteneri, în încercarea de a-şi finaliza proiectele şi de a începe filmările.

În perioada 16 - 22 mai, în cadrul L'Atelier de la Cinéfondation au fost organizate întâlniri cu persoane interesate în a investi în proiectele lor.

Premiul Arte International, în valoare de 6.000 de euro, este decernat celui mai bun proiect de lungmetraj prezentat în L'Atelier de la Cinéfondation la Festivalul de Cannes.

Acţiunea filmului "Territoria" se petrece în Nagorno-Karabah, o republică autoproclamată care nu este recunoscută de niciun stat. Aici se construieşte un nou aeroport care ar trebui să permită populaţiei să îşi afirme existenţa şi să se conecteze la restul lumii. În acest aeroport îşi concentrează speranţele tânărul Edgar, fiind un loc de unde ar putea evada în lume. Manu, o adolescentă de 13 ani, aşteaptă şi ea un avion, a cărui sosire este amânată constant pentru săptămâna următoare. Avionul, cel mai comun lucru într-un aeroport, devine o utopie.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Dan Burlac a fost producător asociat la filmul distins cu Palme d'Or "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, şi producător la "Copilăria lui Icar", de Alexandru Iordăchescu, cu Guillaume Depardieu în rol principal. A mai coprodus, printre altele, "Nunta mută", de Horaţiu Mălăele, şi "Sette Opere di Misericordia", de Gianluca şi Massimiliano De Serio.

În 2010, a participat la programul Producers on the Move de la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

L'Atelier de la Cinéfondation a fost creat în 2005, iar, din cele 141 de proiecte participante, 85 au fost lansate în cinematografe şi 44 sunt în preproducţie.

Anul acesta, la cea de-a zecea ediţie a L'Atelier de la Cinéfondation, au fost invitaţi 15 regizori, printre aceştia numărându-se şi Bogdan Mirică, care îşi va prezinta proiectul "Dogs".

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai şi se va încheia duminică. Juriul competiţiei oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici