Cannes 2014: Scurtmetrajul "Trece şi prin perete", de Radu Jude, în Quinzaine des Réalisateurs

Scurtmetrajul "Trece şi prin perete/ It can pass through the wall", o adaptare liberă după povestirea "În magazie", de A. P. Cehov, regizat de Radu Jude, a fost selecţionat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2014.

603 afișări
Imaginea articolului Cannes 2014: Scurtmetrajul "Trece şi prin perete", de Radu Jude, în Quinzaine des Réalisateurs

Cannes 2014: Scurtmetrajul "Trece şi prin perete", de Radu Jude, în Quinzaine des Réalisateurs

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, regizorul Radu Jude se întoarce la Festivalul de la Cannes cu noul scurtmetraj, după ce filmul "O umbră de nor" a avut premiera mondială, anul trecut, în aceeaşi secţiune.

Scenariul filmului "Trece şi prin perete" poartă semnătura lui Radu Jude, imaginea a fost realizată de Marius Panduru, Cătălin Cristuţiu s-a ocupat de montaj, în timp ce sound design-ul este semnat de Dana Bunescu, scenografia, de Adi Cristea, iar costumele, de Maria Pitea.

Din distribuţie fac parte Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaşte din multipremiatul lungmetraj "Toată lumea din familia noastră", Ion Arcudeanu, Marcel Horobeţ, Gabriel Spahiu şi Alecu Jude.

Scurtmetrajul "Trece şi prin perete" este o adaptare liberă după povestirea "În magazie", de A. P. Cehov şi este o producţie 100% independentă realizată de Micro Film în coproducţie cu Mitra Film şi Cinelabs Romania. Producătorii scurtmetrajului sunt Radu Jude şi Ada Solomon.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii "Lampa cu căciulă" şi "Alexandra". Lungmetrajul de debut, "Cea mai fericită fată din lume", a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival şi premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie a anului trecut. "Toată lumea din familia noastră" a obţinut, printre altele, marele premiu al Festivalului de la Sarajevo, marele premiu - Bayard d'Or - şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, marele premiu la CinEast IFF, trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi premiul pentru regie, alături de premiul publicului la B-EST IFF.

În prezent, regizorul Radu Jude se pregăteşte de cel de-al treilea lungmetraj, "Aferim!", care va intra în producţie la mijlocul lunii iunie. În plus, regizorul are în pregătire un alt proiect cinematografic, "Inimi cicatrizate", o adaptare după Max Blecher.

Quinzaine des Réalisateurs este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondială. De-a lungul timpului, în secţiunea Quinzane des Réalisateurs au fost prezenţi regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc şi Jean-Pierre Dardenne.

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes se va desfăşura între 14 şi 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici