CANNES 2016. Rebela Julia Roberts, desculţă pe covorul roşu după un scandal legat de tocuri

Prezentă pentru prima dată în viaţă la Festivalul de la Cannes, Julia Roberts a încălcat "dress code-ul", urcând scările faimosului Palais de Festival în picioarele goale. Acţiunea vedetei este mai mult decât o excentritate, este vorba de un veritabil act de militantism feminist.

4105 afișări
Imaginea articolului CANNES 2016. Rebela Julia Roberts, desculţă pe covorul roşu după un scandal legat de tocuri

CANNES 2016. Rebela Julia Roberts, desculţă pe covorul roşu după un scandal legat de tocuri

Categoric, Julia Roberts nu a vrut să fie discretă atunci când a urcat pentru prima dată scările de la Cannes. Pentru a participa la proiecţia "Money Monster", ultimul film al lui Jodie Foster, în care joacă, actriţa a ales o rochie Armani Privé. Decolteul acestei rochii negre aminteşte de rochia roşie pe care o purta în "Pretty Woman".

Lucrul cel mai neaşteptat, fără îndoială, este că, sub această frumoasă rochie neagră, Julia Roberts era desculţă.

După cum precizează "Vanity Fair", Julia Roberts ar fi sosit cu pantofii în picioare, dar şi i-a dat jos, imediat după ce a trecut de cordonul de securitate.

Iniţiativă Juliei intervine fix la un an după o supărătoare controversă, care ar fi decepţionat foarte mult pe cei care participau la Festivaluri. În 2015 , un grup de femei a fost dat afară de la proiecţia filmului "Carol" pentru că nu purtau pantofi cu toc, provocând indignarea numeroaselor celebrităţi. Emily Blunt, de exemplu, ar fi declarat imediat după acest incident : "Toată lumea ar trebui să poarte pantofi fără toc, sincer. Nu ar trebui să se poarte tocuri. Poate fi frustrant în aceste timpuri, în care vorbim în care vorbim despre egalitate între sexe".

Anul acesta, de asemenea, indignarea creşte printre actori. În timpul unei mese rotunde pentru filmul "Café Society", Kristen Stewart se plângea de acest cod vestimentar strict: "Lucrurile trebuie să se schimbe imediat, a insistat aceasta. Nu se poate să-mi cereţi un lucru care nu se cere şi unui bărbat. Înţeleg chestiunea cravatei, dar ar trebui să putem să purtăm ce dorim, pantofi cu, sau fără toc".

Julia Roberts a urcat scările desculţă...a făcut, deci, un pas mic pentru femeie, dar un pas mare pentru feministe. Julia Roberts a militat, în această manieră simbolică, pentru egalitatea între sexe, la Cannes.

Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni, deoare actriţa este o iubitoare de natural, urăşte artificialul, contrafacerea, make-up excesiv. Ea îşi manifestase deja acest tip de "protest" în 1993, când s-a căsătorit, desculţă, cu cântăreţul american Lyle Lovett. Şase ani mai târziu, pe covorul roşu, la premiera filmului a cărei protagonistă este, ‘’Nothing Hill’’, şi-a expus fără jenă, axilele neepilate.

Julia Roberts este o adevărată rebelă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici