Cel mai nou roman al lui Dan Brown se va numi "Inferno"

Cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, care va apărea pe piaţă pe 14 mai, se va numi "Inferno", anunţă un comunicat al editurii Rao remis MEDIAFAX.

1319 afișări
Imaginea articolului Cel mai nou roman al lui Dan Brown se va numi "Inferno"

Cel mai nou roman al lui Dan Brown se va numi "Inferno" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Profesorul Robert Langdon, personaj deja consacrat în "Codul lui DaVinci", va porni într-o nouă aventură, de această dată prin "inima Europei", unde va fi prins în mrejele lumii întunecate inspirate de una dintre cele mai misterioase scrieri literare ale istoriei.

Titlul volumului - "Inferno" - a fost divulgat la scurt timp după anunţul lansării, cu ajutorul cititorilor, care au fost invitaţi să folosească platformele de socializare ca să dezvăluie un mozaic digital cu titlul cărţii.

"Deşi am studiat «Infernul» lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne", a declarat Dan Brown.

Autorul a divulgat foarte puţine detalii despre intriga romanului. El a spus doar: "Sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj de coduri, simboluri şi pasaje secrete".

"Inferno" este cel mai nou roman din seria aventurilor lui Robert Langdon, fiind precedat de volumele "Codul lui Da Vinci" - care s-a vândut în peste 81 de millioane de copii în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi -, "Îngeri şi Demoni" şi "Simbolul Pierdut", toate apărute în România la editura Rao.

"Codul lui Da Vinci" a petrecut 120 de săptămâni în top 10 al celor mai bine vândute cărţi, alcătuit de Sunday Times, dintre care 68 de săptămâni pe locul 1. A fost tradus în peste 51 de limbi străine. "Simbolul Pierdut" este cel mai bine vândut titlu în format cartonat pe piaţa din Marea Britanie, unde s-au cumpărat peste 1,37 de milioane de exemplare.

În lume, există răspândite peste 190 de milioane de exemplare ale cărţilor lui Dan Brown.

După publicarea "Codului lui DaVinci", cărţile anterioare semnate de Dan Brown, "Fortăreaţa digitală" şi "Îngeri şi demoni", au devenit bestselleruri internaţionale, vânzând sute de millioane de exemplare.

În România, romanele lui Dan Brown sunt publicate de editura Rao.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici