Micile genii ale muzicii clasice româneşti

  • Eva Garet este supranumită „Copilul-minune al pianisticii româneşti”.
  • La doar 12 ani, Maria Louisa a primit numeroase premii internaţionale.
  • Petru: Încerc să mă conectez la emoţiile publicului.
349 afișări
Imaginea articolului Micile genii ale muzicii clasice româneşti

Eva Gareţ Sursafoto: radioresita.ro

Muzica le-a definit copilăria şi au învăţat să cânte cam de când au învăţat să şi vorbească.
 
Eva Gareţ, de exemplu, este supranumită "copilul-minune al pianisticii româneşti".
A câştigat numeroase premii internaţionale şi astăzi a fost unul dintre cântăreţii ce au performat "Live la Enescu".
 
 
EVA GAREŢ, pianistă:
”La grădiniţă erau mai multe cluburi şi eu eram foarte ambiţioasă şi voiam să fiu la toate şi numai la clubul de pian m-am descurcat, aşa că am rămas pe calea asta şi mi-a plăcut foarte mult şi nu pot trăi fără”.
 
Nici Maria Louisa nu se lasă mai prejos. Are doar 12 ani şi deja are planuri mari de viitor, Nu ar da muzica pe nimic, spune că o defineşte.
 
MARIA LOUISA, pianistă: 
”Iubesc pianul şi iubesc cum suna şi de fiecare dată iubesc să fiu pe scena, nu îmi place să fiu aşa, fără public”.
 
Pianul nu este singurul instrument aflat în topul favoritelor. Petru, de exemplu, a ales clarinetul. Este în clasa a-XII-a şi spune că pentru el, muzica înseamnă emoţii.
 
PETRU PANE, clarinetist:
”De fiecare data încerc să ating publicul atât de bine cât pot şi să încerc să mă conectez la emoţiile lui, fiecare dintre noi cred ca are o dorinţa pentru perfecţiune şi vrem tot timpul să atingem un anumit standard şi e ft importat sa creem emoţii când cântam”.
 
În România sunt mulţi alţi copii talentaţi, iar zece dintre ei au performat la concertul organizat de Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu". 
 
A fost primul concert cu public organizat de aceştia după un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici