CNA a retras licenţa Money.ro TV. Televiziunea lui Sorin Freciu se închide oficial

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa audiovizuală a Money.ro TV, din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

36298 afișări
Imaginea articolului CNA a retras licenţa Money.ro TV. Televiziunea lui Sorin Freciu se închide oficial

CNA a retras licenţa Money.ro TV. Televiziunea lui Sorin Freciu se închide oficial

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Reprezentanţii CNA au făcut mai multe controale la sediul Money.ro TV din Bucureşti, constatând că televiziunea nu mai emite.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor CNA, televiziunea şi-a întrerupt emisia mai mult de 96 de ore şi nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care şi-a încetat emisia.

Totodată, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că, marţi dimineaţă, Consiliul a primit o adresă de la societatea Media Advertising & Sales SRL, potrivit căreia structura acţionariatului a fost modificată pe 31 iulie. De asemenea, Media Advertising & Sales SRL a solicitat CNA amânarea discutării situaţiei Money.ro TV.

Consiliul a decis, însă, să nu amâne discutarea situaţiei Money.ro TV, iar, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis să retragă licenţa audiovizuală a Money.ro TV.

Retragerea licenţei Money.ro TV a fost aprobată cu nouă voturi "pentru" (Laura Georgescu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Lorand Turos şi Florin Gabrea). Cristina Trepcea a votat "împotriva" retragerii licenţei Money.ro TV.

Potrivit datelor depuse la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, asociaţii societăţii Media Advertising & Sales SRL sunt: Sorin Freciu - asociat principal (75%), Webster Gaz Group SRL (20%) şi Codiţă Sorin (5%).

Televiziunea Money.ro TV, controlată de Sorin Freciu, este diferită de postul The Money Channel, deţinut de Realitatea Media SA.

Televiziunea Money.ro TV a fost lansată în octombrie 2012. Sorin Freciu a primit, pe 11 octombrie 2012, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea cu profil economic Money.ro TV, pe o licenţă pe care o deţinea din luna iulie a aceluiaşi an, la noul post lucrând întreaga echipă care, până la momentul respectiv, realizase programele pentru postul The Money Channel, operat de Realitatea Media.

Sorin Freciu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Realitatea Media SA, a preluat managementul televiziunii de business The Money Channel, care emite în prezent pe o licenţă operată de Realitatea Media SA, în august 2011.

Freciu a preluat managementul The Money Channel în perioada disensiunilor apărute între Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea Media, şi Sebastian Ghiță, fost manager al Realitatea Media, care ulterior şi-a lansat propria televiziune, România TV (RTV), la care lucrează şi o parte din fosta echipă a Realitatea TV.

Freciu a demarat apoi procedurile pentru a prelua integral televiziunea The Money Channel. El declara, în octombrie 2011, pentru MEDIAFAX că urma să depună documentele la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru a transfera licenţa televiziunii The Money Channel de pe Realitatea Media SA pe o nouă societate.

De asemenea, în octombrie 2011, Freciu spunea că "The Money Channel este total separată de Realitatea TV şi RTV". El a mai spus atunci că studiourile The Money Channel sunt la Casa Presei Libere din Bucureşti, însă sunt separate de cele în care funcţionează România TV, urmând ca şi licenţa televiziunii de business să fie transferată de pe societatea Realitatea Media SA pe o societate recent înfiinţată. Totodată, angajaţii The Money Channel au fost trecuţi pe firme controlate de Sorin Freciu.

Ulterior, însă, societatea Media Advertising & Sales SRL din Bucureşti - care-l are ca acţionat principal pe Sorin Freciu - a preluat propria licenţă de televiziune (Mulatos TV), pe care a lansat apoi, cu aprobarea CNA, postul Money.ro, care a început să emită efectiv în 4 octombrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici