CNA vrea să deruleze o campanie prin care să îi determine pe adolescenţi să consume bere fără alcool

CNA vrea să desfăşoare, în luna octombrie, împreună cu Asociaţia Berarii României, o campanie în şcoli, prin care să încurajeze adolescenţii să consume bere fără alcool, în locul celei cu alcool, a anunţat Laura Georgescu, preşedintele CNA, vineri, în cadrul unui seminar organizat la Bucureşti.

472 afișări
Imaginea articolului CNA vrea să deruleze o campanie prin care să îi determine pe adolescenţi să consume bere fără alcool

CNA vrea să deruleze o campanie prin care să îi determine pe adolescenţi să consume bere fără alcool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a fost prezentă, vineri, la un seminar despre autoreglementarea sectorului berii din România, organizat la Bucureşti de Asociaţia Berarii României. La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei Berarii României, dar şi ai Consiliului Român pentru Publicitate (RAC).

În acest context, Laura Georgescu a vorbit despre parteneriatele pe care CNA le are cu cele două organisme, precizând că întotdeauna aceste colaborări au generat campanii de prevenire în privinţa consumului de alcool, de protejare a minorilor, dar şi de informare corectă a consumatorilor.

De asemenea, Georgescu a precizat că, în momentul de faţă, CNA şi Asociaţia Berarii României pregătesc o campanie privind înlocuirea consumului de bere cu alcool în rândul adolescenţilor cu cel al berii fără alcool. "Asta este cel puţin ce ne-am propus pentru toamna acestui an", a spus Laura Georgescu.

Ea a precizat că ideea campaniei are la bază faptul că experţii CNA s-au deplasat recent în şcoli şi au constatat problemele cu care se confruntă adolescenţii. "Se consumă alcool în rândul adolescenţilor sub 16 ani", a spus Laura Georgescu.

"Avem această campanie de promovare în parteneriat cu Asociaţia Berarii României, cu care vrem să mergem prin şcoli, să creăm evenimente şi să încercăm să îi determinăm să înţeleagă că la ei este opţiunea între alcool şi 0% alcool", a spus Georgescu, precizând că desfăşurarea acestei campanii este preconizată pentru luna octombrie.

Laura Georgescu a amintit că, în prezent, comunicările comerciale cu privire la consumul de alcool sunt reglementate prin legislaţia audiovizualului, în timp ce la nivelul Comisiei Europene există discuţii privind modificarea Directivei privind serviciile media audiovizuale.

"Comisia este extrem de activă în pregătirea reglementărilor pentru un mediu convergent, ei ştiu sigur că nu se pot păstra doar reglementările actualei Directive, că sunt mult prea slabe şi atunci se pune problema cum ne apărăm de un banner care îţi intră automat în secunda în care accesezi o pagină de internet sau cum reuşeşti să controlezi online-ul în intervalul orar în care pe televiziune şi pe radio nu este voie să difuzezi spoturi referitoare la produsele care conţin alcool. Şi aici s-a găsit o idee, încearcă foarte tare să reglementeze supraimpresionarea pe imagini tocmai ca să prevină reclama mascată la produsele cu alcool în orele în care ar putea să vadă aşa ceva minorii. Este exact acum în plină desfăşurare o consultare publică cu statele membre, tocmai în ideea de a găsi soluţia optimă să protejăm minorii de consumul de alcool în comunicările comerciale", a spus preşedintele CNA.

Laura Georgescu a mai spus că, în prezent, reclamele la produsele alcoolice sunt permise la TV şi radio numai după ora 22.00.

În afară de Laura Georgescu, la seminarul organizat vineri la Bucureşti au mai participat: Andrew Highcock, preşedintele Asociaţiei Berarii României, Constantin Bratu, directorul general al Asociaţiei Berarii României, Oana Cociaşu, preşedinte al Consiliului Român pentru Publicitate (RAC), Laura Frunzeti, directorul executiv al RAC.

Evenimentul a avut scopul de promovare a activităţii de autoreglementare în domeniul comunicării comerciale la nivelul sectorului berii din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici